Για τον Σαρωνικό κουβέντα...

Ο τύπος είναι απίστευτα προκλητικός. Δεν πήγε ούτε ένα λεπτό στον Σαρωνικό για να δει την καταστροφή αλλά πήγε και μίλησε σε φόρουμ με τίτλο: «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ».

Ο λόγος για τον πρωθυπουργό ο οποίος μίλησε στα Χανιά λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος από το περιθώριο της πολιτικής ατζέντας στο κέντρο της αναζήτησης για το πώς η κοινωνία μας μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον.

Όμως, θαύμα. Ο κ.Τσίπρας

δεν μίλησε καθόλου για την καταστροφή του Σαρωνικού, αντιθέτως ασχολήθηκε με την κλιματική αλλαγή.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παραγωγής λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πιέζει για την υιοθέτηση αυστηρότερων ορίων όσον αφορά τις εκπομπές. Επισήμανε τις πολύπλευρες προσπάθειες και τη συμβολή της στη μετάβαση στην καθαρής ενέργειας. Είπε ότι η επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για το 2020, αναφορικά με την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει το σύστημα εγγυημένων τιμών και την πρώτη ανταγωνιστική διαδικασία για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Επίσης, ότι συμπληρώνει τη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα σχέδιο ανταγωνιστικής υποβολής προσφορών για όλες τις μορφές ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια ή, εάν υπάρχει ενδιαφέρον, βιομάζα και μικρές υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Είπε κι άλλα, όμως, για τον Σαρωνικό κουβέντα. Ωστόσο, πόσο κυνικός μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός που λέει ότι η κυβέρνησή του έχει το περιβάλλον στο επίκεντρο, την ίδια στιγμή που πνίγεται στην πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού; Την ώρα που έχει παραγκωνίσει τον υπουργό Ναυτιλίας, αλλά δεν τον έχει απολύσει, να μιλά ο Τσίπρας ως προστάτης του περιβάλλοντος; Γιατί δεν πάει στη Σαλαμίνα να τα πει αυτά;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά είναι γιατί οι Κρητικοί δεν σηκώνουν τις… κατσούνες να του δείξουν πόσο τον εκτιμούν;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα