Για να εκδικηθούμε την μεταπολίτευση θα ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή;

Μα, Δημοκρατία είναι αυτή; Κοινοβούλιο είναι αυτό; Πολιτικοί είναι αυτοί; Κράτος είναι αυτό;

Εύλογος ο θυμός, κατανοητή η αγανάκτηση, αναμενόμενη η οργή, δικαιολογημένη η απελπισία, θεμιτή η έκρηξη των πολιτών ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την καταστροφική πορεία της χώρας.

Η λύση όμως ποια είναι αγαπητοί μου συνέλληνες;

Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως θα πάρει χρόνο για να ορθοποδήσουμε

ως χώρα, είναι δυνατόν να προκρίνουμε απέναντι και στην πιο αποτυχημένη ίσως εκδοχή μιας ατελούς Δημοκρατίας τους εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής και τους οπαδούς του Μάο, του Τρότσκυ και του Στάλιν;

Μήπως είναι η στιγμή να σταθούμε μπροστά στο καθρέπτη μας;

Το πολιτικό σύστημα που πυροβολούμε με τόση προπέτεια, είναι αυτό το ίδιο που με ενθουσιασμό ψηφίζαμε τα 40 τελευταία χρόνια μετά την μεταπολίτευση. Η Δημοκρατία, όσο ατελώς και αν την βιώνουμε δεν μπορεί να συγκριθεί καν, με τα άθλια και βουτηγμένα στο αίμα πολιτεύματα, που αυτοί οι ακραίοι παρασιτούντες στο κορμί της επαγγέλλονται.

Μοιάζουμε δυστυχώς με τον Αγά του μύθου, που για να εκδικηθεί την γυναίκα του που τον απατούσε, έκοψε τα … φρύδια του.

Έτσι κι εμείς για να εκδικηθούμε το φαύλο πολιτικό σύστημα που οι ίδιοι είχαμε αναδείξει ετοιμαζόμαστε να αποκόψουμε από την χώρα την Δημοκρατία, το πολίτευμα που αυτή η ίδια πρωτο-εφάρμοσε χιλιάδες χρόνια πριν; Δεν μας απάτησε η Δημοκρατία φίλοι μου αλλά οι λειτουργοί της που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν.

Όπως δεν θα γίνουμε Μωαμεθανοί αν σαπίσει ολόκληρο το ιερατείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έτσι δεν θα γίνουμε έρμαια των ακραίων φανατικών που πρεσβεύουν τον απολυταρχισμό κάθε χρώματος και κάθε ιδεολογίας, επειδή κακοφόρμισε το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα που διακόνησε την Δημοκρατία μας κατά τις μεταπολιτευτικές δεκαετίες.

Επομένως, λύση υπάρχει και βρίσκεται εντός του δημοκρατικού παιχνιδιού. Είναι στο χέρι μας, αντί να κόψουμε μονάχοι μας τα … φρύδια της χώρας, να απομακρύνουμε απλώς τα σάπια ρετάλια του παλαιού πολιτικού συστήματος που μας έχουν προδώσει και αποδείχτηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης μας.

Ας μην διαπράξουμε εμείς ατόπημα χειρότερο ακόμη και από εκείνου του αφελή κερατά. Ας τιμωρήσουμε το ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αναδεικνύοντας πολιτικές δυνάμεις καινούριες, ικανές και τίμιες. Ας μην διαπράξουμε το έγκλημα να τιμωρήσουμε σκληρά τους εαυτούς μας και ολόκληρη την χώρα, τυφλωμένοι από πρόσκαιρη οργή και θυμό πάνω στα οποία σπεκουλάρουν συστηματικά οι ακραίοι για να μας παρασύρουν σε ομαδικό ευνουχισμό και απεμπόληση κάθε έννοιας Δημοκρατίας, ελευθερίας και πολιτικής ομαλότητας.

Αυτά τα ακραία μορφώματα, όχι μονάχα δεν έχουν κάποια λύση να προσφέρουν στην χώρα, αλλά είναι βέβαιο πως αν ενισχυθούν θα την οδηγήσουν πολλές δεκαετίες πίσω, με ορατό στον ορίζοντα τον κίνδυνο μιας ανείπωτης εθνικής καταστροφής.

Akenaton

Keywords
Τυχαία Θέματα