Για ακόμη μια φορά «ασπίδα» στον Τσίπρα οι καραμανλικοί

15:26 7/8/2016 - Πηγή: Antinews

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Αξιοποιώντας την υπόθεση Γεωργίου και μια αμφίβολη δίωξή του από τη Δικαιοσύνη που θα κριθεί στα δικαστήρια, η κυβέρνηση έχει κάνει μπάχαλο τη Νέα Δημοκρατία.

Και δεν είναι μόνο ότι σκοτώνονται Μητσοτακικοί με Καραμανλικούς. Είναι και το γεγονός ότι δημιουργείται μια τεχνητή ένταση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

οπότε μετά τις εκλογές μποϊκοτάρεται κάθε πιθανή σύγκλιση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Και την πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος με λίγα λόγια για τον Τσίπρα και την παρέα του.

Με μια μόνο κίνηση δηλαδή κάνει μπάχαλο το πολιτικό σύστημα και κερδίζει ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο. Άλλωστε, από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 7 χρόνια και βεβαίως ένα έγκλημα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λογοδοτήσει γιατί δεν αποδέχθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη.

Ξεχνάμε δηλαδή ότι η Ελλάδα χρεώθηκε πάνω από 86 δις, ότι οι τράπεζες κατέρρευσαν ξανά, ότι έχουμε ακόμη capital controls, ότι ο Τσίπρας και η παρέα του υπέγραψαν ένα σκληρό μνημόνιο που τις επιπτώσεις του τις ζούμε καθημερινά; Και θυμηθήκαμε ότι ο Γεωργίου διόγκωσε το έλλειμμα που ακόμη κι αν το έκανε η αλήθεια είναι ότι ήταν από μόνο του διογκωμένο λόγω των λαθών που έγιναν την περίοδο 2004-2009. Δεν θα επανέλθουμε στις εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης Καραμανλή, ούτε στο γεγονός ότι όταν από το 2008 του έλεγαν να πάρει μέτρα αυτός απαντούσε «άστο γι’ αργότερα».

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε και με έναν «απόντα». Άλλωστε αν πιστεύει ότι αδικήθηκε θα μπορούσε να μιλήσει κι όχι να κάνει διαρροές μέσω κύκλων. Θα μπορούσε να απαντήσει αν έγιναν οι χιλιάδες προσλήψεις από τον Παυλόπουλο. Αν εκτινάχθηκε το έλλειμμα κι αν απογειώθηκε το χρέος. Θα μπορούσε να πει που πήγε εκείνη η περίφημη επανίδρυση του κράτους και γιατί ο ηγέτης του 45% το 2004 κατέρρευσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε να απαντήσει για τις «υπηρεσίες» που πρόσφερε ο Αλογοσκούφης, ο Παπαθανασίου, ο στρατηγός άνεμος Πολύδωρας, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας και τόσοι άλλοι που πλήγωσαν και τη χώρα και την παράταξη παρ’ ότι είχαν όλο το χρόνο και την αμέριστη συμπαράσταση του λαού να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο.

Όσο δε μιλάει και δεν απαντάει ή δεν «απολογείται» κατ’ άλλους τόσο θα συνεχίζει να «ματώνει» τη ΝΔ της οποίας είναι ακόμη βουλευτής, όσο κι αν κάποιοι το ξεχνούν. Διότι η παρουσία στα ορεινά της Βουλής δεν σε κάνει και βουλευτή…

Είναι, ωστόσο, τουλάχιστον προκλητικό να σπέρνονται ζιζάνια σε μια χρονική στιγμή που η ΝΔ κάνει σοβαρά βήματα εξουσίας. Με λάθη, με θολές προτάσεις και με την ηγεσία της να ψάχνεται ακόμη, αλλά τουλάχιστον είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι έγκλημα λοιπόν αυτό που συμβαίνει στη ΝΔ. Είναι έγκλημα να μπαίνουν για ακόμη μια φορά «ασπίδα» στον Τσίπρα οι καραμανλικοί με τις απίστευτες και προκλητικές θέσεις που παίρνουν για το τι συνέβη την περίοδο 2004-2009. Αντί να κοιτάνε μπροστά ασχολούνται με το πώς θα δικαιωθεί ο Καραμανλής. Έλεος. Μέχρι και ότι το χρέος ήταν 210 δις ευρώ λιγότερο εκείνη την περίοδο και κάποιοι το διόγκωσαν για να… διώξουν τον Καραμανλή. Σιγά ρε παιδιά μην μας χρωστάγανε οι ξένοι και δεν το ξέραμε. Και πώς πληρώσαμε τους 700 χιλιάδες νεοπροσλαμβανόμενους του Προκόπη; Με μαρούλια;

Όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας, από τη… δολοφονία Καραμανλή μέχρι τη διόγκωση του ελλείμματος πρέπει κάποτε να σταματήσουν. Όπως καλό είναι να σιωπήσουν και ορισμένοι βουλευτές που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους αλλά έγιναν υπουργοί επί Σαμαρά και τώρα το παίζουν καραμανλικοί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα