Γερμανία: Ο Nord Stream θα επανεκκινήσει στο 30% της χωρητικότητάς του

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία θα ξαναρχίσει τη λειτουργία του με χωρητικότητα περίπου 30%, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής Αρχής ενέργειας Κλάους Μιούλερ.

Ειδικότερα, όπως είπε ο Κλ. Μιούλερ, η ρωσική Gazprom έχει προγραμματίσει τις ροές φυσικού αερίου σε περίπου 530 γιγαβάτ ανά ώρα ημερησίως.

“Αυτό αναλογεί σε περίπου 30%. Είναι καλύτερο από το τίποτα, αλλά φυσικά όχι αυτό που έχει συμφωνηθεί”, δήλωσε ο Μιούλερ στον τηλεοπτικό σταθμό

ZDF.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο ίδιος επισήμανε ότι οι όγκοι των ροών ενδέχεται να αλλάξουν, είτε να είναι αυξημένοι είτε και μειωμένοι περαιτέρω.

“Εάν παίρναμε το 30% της χωρητικότητας, αυτό θα βοηθούσε για την εξοικονόμηση, αλλά… θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τι θα παραδοθεί πραγματικά”, είπε.

Πούτιν: Υπάρχει κίνδυνος η τουρμπίνα του Nord Stream1 να μην λειτουργεί

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει αρχικά πως ο αγωγός Nord Stream 1 θα λειτουργήσει ξανά, αλλά με μειωμένες ροές, αλλά στη συνέχεια άφησε υπονοούμενα επικαλούμενος την κατάσταση της τουρμπίνας.

“Μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο εξοπλισμός του Nord Stream 1 από τη διαδικασία της συντήρησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως “υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός να μην λειτουργεί μετά την επιστροφή του από τον Καναδά και ο Nord Stream να σταματήσει.”

Ο Πούτιν υποστήριξε ακόμη ότι η απόφαση του Καναδά να καθυστερήσει την επιστροφή της τουρμπίνας για τον Nord Stream δεν είναι πολιτική απόφαση και δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Δεν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα και ούτε καν η “ειδική μας επιχείρηση στο Ντονμπάς” δεν ευθύνεται για αυτήν την απόφαση. Τα πραγματικά κίνητρα σχετίζονται με την προσπάθεια του Καναδά για είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά”, δήλωσε ο Πούτιν στο φόρουμ “Ισχυρές ιδέες για μια νέα εποχή”.

“Ένας εξοπλισμός χρειάζεται επισκευή η οποία και είναι προγραμματισμένη. Δεν παραχωρείται από τον Καναδά επειδή έχουν επιβληθεί κυρώσεις κατά της Gazprom, παρόλο που πρόκειται για εργοστάσιο της Siemens. Θα σας πω γιατί το έκανε ο Καναδάς. Επειδή παράγει η ίδια πετρέλαιο και φυσικό αέριο και σχεδιάζει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά”, σημείωσε.

Πηγή: capital.gr

The post Γερμανία: Ο Nord Stream θα επανεκκινήσει στο 30% της χωρητικότητάς του appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα