Γεωργιάδης κατά Κουρουμπλή: Ψεύδεται συστηματικά

Ανηλεές σφυροκόπημα δέχεται ωο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας και όσων ανακριβειών έχει εκστομίσει τις τελευταίες ημέρες παρελαύνοντας στα ΜΜΕ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτοντας και σχετικά έγγραφα τον εγκάλεσε για συστηματικά ψεύδη, αναφέροντας ότι και ο ισχυρισμός του υπουργού πως το πλοίο του EMSA έφτασε το απόγευμα της Τρίτης είναι ψευδής, καθώς το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα 11/09/

"Έγινε όλη η φασαρία για τoν EMSA. Ο υπουργός είπε ότι το πλοίο του EMSA έφθασε το απόγευμα της Τρίτης γιατί ήταν σε άλλη αποστολή. Όμως όταν αιτείται το κράτος μέλος συνδρομή είναι υποχρεωμένο σε 24 ώρες να φτάσει το πλοίο. Αν το ζητούσαν από την Κυριακή το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε. Καταθέτω το επίσημο στίγμα. Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα στις 11/9 στις 14:30 το μεσημέρι. Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ. Πέρασε μέσα από το ναυάγιο. Έχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το χρειαζόμαστε. Εδώ μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες" ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει "Για την καταστροφή έχει ευθύνη προσωπικά ο Υπουργός και ο Υφυπουργός. Τα ξέρατε όλα και κάνετε τα στραβά μάτια για την καρέκλα".


Ο υπουργός Ναυτιλίας υψώνοντας τους τόνους κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραιτηθεί

Σε ό,τι αφορά την ουσία υποστήριξε ότι η εικόνα αλλάζει μέρα την μέρα στον Σαρωνικό και αυτό θα φανεί σύντομα από τις μετρήσεις.

"θα έπρεπε να είχε άλλο χαρακτήρα η συζήτηση και η αντιπολίτευση θα έπρεπε να μπει σε εποικοδομητικό διάλογο" τόνισε ο κ. Κουρουμπλής στην δευτερολογία του. "Αντίθετα έρχεστε εδώ ψέμα το ψέμα, αθλιότητα την αθλιότητα και αδιάβαστοι γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να παραιτηθεί ο υπουργός. Όχι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι το πλοίο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ελευθερώθηκε Τρίτη βράδυ με Τετάρτη πρωί " ενώ συνέδεσε το θέμα αυτό με την ρυμούλκυση του Μπλου Σταρ Πάτμος. "τα τρία πλησιέστερα πλοία ήταν Μάλτα, Κύπρο , αυτή είναι η αλήθεια όλα τα άλλα είναι γκεμπελίστικα".

Στην συνέχεια έκανε λόγο για ψέματα που ακούστηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης –μεταξύ των οποίων τα στοιχεία που παρουσίασε ο Α. Γεωργιάδης σχετικά με το πότε ήρθε το πλοίο της ΕΜΣΑ για βοήθεια.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε προσωπική επίθεση και στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι "εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού, εγώ έφτασα εδώ που έφτασα με τους κοινωνικούς μου αγώνες, δεν είμαι υιοθετημένος από τα συμφέροντα γι’ αυτό με πολεμάτε".

"Είστε ρουσφετάκιας"

Στο σημείο αυτό ο Αδωνις Γεωργιάδης του απάντησε ότι δεν έφτασε εδώ που έφτασε για τους αγώνες τους "αλλά για τα ρουσφέτια! Είστε ρουσφετάκιας, έχετε τα περισσότερα ρουσφέτια, γι’ αυτό σας έβγαλαν από το Υγείας που μοιράζατε τα επιδόματα".

Κατηγόρησε τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι το πλοίο που βυθίστηκε έγινε διπύθμενο και πήρε παράταση το 2013. "Φτάσατε να λέτε ότι η παράταση έχει την υπογραφή μου, τέτοιες αθλιότητες έχουν γίνει εναντίον μου" είπε ο υπουργός.

Την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ εκτός από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, τον Π. Κουρουμπλή στήριξε και ο κυβερνητικός εταίρος δια του Δ. Καμμένου.

Π. Κουρουμπλής: Άλλοι θα κρίνουν αν θα παραιτηθώ

Στην αντεπίθεση κατά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής κατηγορώντας τα στελέχη της ότι όταν έγινε το ατύχημα στον Σαρωνικό το βράδυ του Σαββάτου και από την Κυριακή "δεν ζήτησε ούτε ένας να έρθει στο υπουργείο να δει". Μάλιστα είπε ότι η ΝΔ σκυλεύει πάνω σε ένα ατύχημα.

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραψε το ιστορικό των κινήσεων του υπουργού με ακρίβεια λέγοντας: "Ο υπουργός έμαθε για το ατύχημα το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ ήταν στην Θεσσαλονίκη. Δεν έφυγε όμως να κατέβει στο υπουργείο του αλλά παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού και μετά πήρε το αεροπλάνο και πήγε Λονδίνο".

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι πήγε την Δευτέρα στο Λονδίνο σημειώνοντας ότι "είχε ξεκινήσει η στεγανοποίηση του πλοίου στις 10.00 το πρωί. Εάν έμενα εδώ ίσως το είχα στεγανοποιήσει πιο γρήγορα" είπε.

Το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή δεν έκανε τον κόπο να έρθει στο υπουργείο να ενημερωθεί είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Κουρουμπλής όταν πριν την επερώτηση, απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Στο καθολικό δε αίτημα των βουλευτών της ΝΔ αλλά και του ανεξάρτητου βουλευτή να παραιτηθεί, ο υπουργός απέκρουσε το αίτημα λέγοντας ότι "το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνουν άλλοι". Και τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα βρεθούν" ενώ χαρακτήρισε άδικη την κριτική..

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα