Γενς Βάιντμαν: όχι σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει ενδεχόμενα δημοσιονομικά κενά της Ελλάδας, δήλωσε ο διοικητής της γερμανικής Bundesbank, Γενς Βάιντμαν. Όταν ρωτήθηκε μετά από συνάντησή του με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, εάν θα χρειαστεί η Ελλάδα και νέο πακέτο διάσωσης, ο Βάιντμαν είπε στους  δημοσιογράφους ότι

δεν επιθυμεί να σχολιάσει φήμες και ότι προτιμά να περιμένει την επίσημη εκτίμηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

«Αυτό το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στους υπουργούς Οικονομικών», είπε συγκεκριμένα. «Aυτοί είναι υπεύθυνοι να επεξεργαστούν τα προγράμματα και να αποφασίσουν για ενδεχόμενα κενά χρηματοδότησης. Αυτά δεν καλύπτονται από τις κεντρικές τράπεζες. Αυτή η θέση μου είναι ξεκάθαρη». Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης ήταν ο μοναδικός που καταψήφισε το πρόγραμμα απεριόριστης αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά που εκπόνησε ο Μάριο Ντράγκι.

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο απομείωσης του ελληνικού χρέους που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε εξάλλου προ ημερών και ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

http://www.reuters.com/article/2012/09/26/us-ecb-weidmann-idUSBRE88P19920120926

Keywords
Τυχαία Θέματα