8 "δηλητηριώδη" σπιτικά αντικείμενα που πρέπει να πάρουν δρόμο!

Αρωματικά χώρου, σαπούνια και καθαριστικά είναι προϊόντα καθημερινής χρήσης τα οποία ωστόσο δεν είναι και ότι πιο υγιεινό για τον άνθρωπο. Ποια προϊόντα που δύσκολα αποχωριζόμαστε...
είναι τοξικά για τον οργανισμό μας;

Ρούχα …ατσαλάκωτα

Αν και είναι ιδιαίτερη χαρά να μπορεί κανείς να αποφεύγει το σιδέρωμα, τα ειδικά αυτά υφάσματα που δεν ζαρώνουν, έστω και μετά από το πλυντήριο, πρέπει να σας υποψιάζουν λίγο. Οι κατασκευαστές των ειδικών αυτών υφασμάτων χρησιμοποιούν φορμαλδεΰδη, μία εξαιρετικά τοξική χημική ένωση, που προσβάλλει κυρίως τα μάτια, τη μύτη και το λάρυγγα, ενώ
σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 0,1 mg/kg στον αέρα, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, αίσθημα καψίματος στο λαιμό και δυσκολία στην αναπνοή. Μεγαλύτερες εκθέσεις σε φορμαλδεΰδη μπορούν να αποβούν και θανατηφόρες ενώ έχει επισημανθεί ως ύποπτη καρκινογόνος ουσία.

Η καλύτερη λύση είναι να αποφεύγετε υφάσματα που λανσάρονται ως «χωρίς ρυτίδες» και εναλλακτικά εάν δεν αγαπάτε το σιδέρωμα, κρεμάστε τα ρούχα σας μόλις τα βγάλετε από το πλυντήριο ώστε να πάρουν τη …φόρμα τους. Επίσης μπορείτε να ρίξετε στο πλυντήριο σας, λίγο πριν το τελικό ξέβγαλμα, ένα ποτήρι λευκό ξύδι, αλλά πριν το επιχειρήσετε ρωτήστε και τον τεχνικό του πλυντηρίου σας για επιβεβαίωση.
Αρωματικά χώρου

Αρωματικά σπρέι, plug-ins και κεριά προσφέρουν άρωμα φρεσκάδας και …κοκτέιλ χημικών ουσιών, που ειρωνικά αντί να καθαρίζουν τον αέρα, στην ουσία τον μολύνουν. Οι χημικές μάλιστα ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους θεωρούνται ύποπτες για καρκίνους, άσθμα, αλλεργίες και ορμονικές διαταραχές.

Αποφύγετε να αγοράζετε τέτοια προϊόντα που «καλύπτουν» παρά καθαρίζουν τον αέρα και επιλέξτε πιο φυσικούς τρόπους όπως είναι ένα μπολ με λευκό ξύδι που εξουδετερώνει τις οσμές αν το αφήσετε στον χώρο σας για κάποια ώρα. Το ξύδι είναι ιδιαίτερα καλό και για τον καθαρισμό των χαλιών σας, εαν το ανακατέψετε με νερό και ένα συμβατικό απορρυπαντικό. Όσον αφορά στα κεριά βέβαια μπορείτε να επιλέξετε αυτά που είναι φτιαγμένα με φυσικό κερί μέλισσας και φυτικά αρώματα, τα οποία αν και είναι πιο ακριβά είναι μία πιο υγιεινή λύση.

Ποπ κορν μικροκυμάτων

Μπορεί να είναι μία εύκολη και εύγευστη λύση αλλά το έτοιμο ποπ κορν από τον φούρνο μικροκυμάτων συνήθως κυκλοφορεί σε ειδικές σακούλες φτιαγμένες από συγκεκριμένα χημικά στοιχεία, που δρουν αντικολλητικά, γεγονός που έχει συνδεθεί με τη νόσο του θυρεοειδούς, την ανδρική στειρότητα, και την υψηλή χοληστερίνη. Επιπλέον, οι εταιρείες προσθέτουν τεχνητά χρώματα και αρωματικές ουσίες στις συγκεκριμένες συσκευασίες, οι οποίες είναι επιζήμιες για ανθρώπινο οργανισμό.

Επειδή βέβαια το ποπ κορν αποτελεί αγαπημένη συνήθεια αρκετών, μπορείτε εναλλακτικά να φτιάξετε το δικό σας ποπ κορν αγοράζοντας καλαμπόκι, αποφεύγοντας τα χημικά και απολαμβάνοντας μόνο τις θρεπτικές ουσίες του.

Χημικά φυτοφάρμακα

Τα χημικά που υπόσχονται να σας απαλλάξουν από έντομα, ζιζάνια και άλ
Keywords
Τυχαία Θέματα