ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Μια ακόμη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού

Μια ακόμη τεράστια απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, χιλιάδων οικογενειών που δεν είναι εύποροι όπως λέει ο «μακαρονάς» Φίλης, έστησε η κυβέρνηση. Ο λόγος για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τη… σωτήρια λύση που έλεγαν ότι έδωσαν με το 13% στα φροντιστήρια και το 23% στα σχολεία.

Οι… πενταροδεκάρες, δηλαδή από 1.000 ευρώ και πάνω για τους γονείς, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα κόλπο

της κυβέρνησης για να περάσει τελικά πολύ χειρότερα μέτρα. Κι εξηγούμαστε:

Οι δανειστές εξέφρασαν ενστάσεις στο σχέδιο αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την επιβολή ΦΠΑ δεν προβλέπει την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η υπόδειξη του κουαρτέτου υπογραμμίζει δύο επιλογές: Ή 23% ΦΠΑ παντού ή καθόλου.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση την οδηγία, οι κυβερνήσεις δύνανται είτε να μην επιβάλουν καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είτε να εφαρμόσουν τον κανονικό συντελεστή –23% για την Ελλάδα εφόσον επιλέξουν την ένταξη των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ.

Τι πρέπει να κάνει τώρα η κυβέρνηση; Ή θα εξαιρέσει πλήρως την ιδιωτική εκπαίδευση από τον ΦΠΑ ή θα επιβάλλει φόρο σε όλους ανεξαιρέτως, και στους παιδικούς σταθμούς, και στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά σχολεία. Δεν ήξερε την κοινοτική οδηγία; Εξεπλάγην από τη νέα απαίτηση της τρόικας; Είναι εξοργισμένο το Μαξίμου και άλλες τέτοιες αηδίες;

Όχι βέβαια. Τα πράγματα είναι απλά. Ήξερε η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει κλιμακωτό συντελεστή. Έριξε τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου στο τραπέζι, γνώριζε ότι οι δανειστές θα την απορρίψουν και θα βγει και θα πει μετά: «Τι να κάνουμε εμείς; Οι ανάλγητοι ξένοι που πίνουν το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί του σωλήνα. Αυτοί φταίνε».

Πρέπει λοιπόν τώρα να βρεθούν 300-350 εκατ. ευρώ «ισοδύναμα». Από πού θα τα βρουν που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε συντάξεις; Οπότε με πρόσχημα τους Θεσμούς θα επιβάλλουν 23% σε όλους και κλάψε κακόμοιρε ανθρωπάκο που στέλνεις το παιδί σου φροντιστήριο. Κλάψε κακόμοιρο ζευγάρι που δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και δεν έχεις κάποιον να σου κρατήσει το παιδί.

Κλάψε κι εσύ… εύπορε των 30.000 ευρώ το χρόνο που ξεσκίζεσαι για να βρεις 7.000 το χρόνο να στείλεις το παιδί σου σε ιδιωτικό μπας και γίνει καλύτερος άνθρωπος και βλέποντας το χάλι του δημόσιου σχολείου το οποίο δεν έχει δασκάλους αν και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Κλάψε γίδι που πίστεψες τον ΣΥΡΙΖΑ και την περήφανη διαπραγμάτευση αλλά αυτός ήταν που έριξε στο τραπέζι την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση για λόγους… ταξικούς. Κλάψε κορόιδο που βλέπεις τον Φίλη να τρώει μακαρονάδες και να γελάει μαζί σου γιατί θα δώσεις… πενταροδεκάρες.

Κλάψε καημένε Έλληνα γιατί έχεις πολλά να δεις ακόμα αλλά τα βλέπεις από τον καναπέ σου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
φπα εκπαιδευση
Τυχαία Θέματα