Προς κ. Τζιτζικώστα: Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Δεν ξέρουμε αν ο... G G Costas διαβάζει αρχαίους Έλληνες αλλά θα έπρεπε να έχει ακούσει το γνωστό ρηθέν «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Γιατί αν δεν γνωρίζει ούτε αυτό τότε καλύτερα να καθίσει στην περιφέρειά του και πολύ του είναι.

Και φαίνεται ότι αποφάσισε, όπως του είπαν ορισμένοι αποτυχημένοι επικοινωνιολόγοι, να διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή έχει σταθεί στα πόδια της χάρη στην κυβέρνηση

της Νέας Δημοκρατίας.

Βγαίνοντας σήμερα στα ραδιόφωνα ο κ. Τζιτζικώστας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από αυτά που είχε πει για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του. Τότε είχε «αδειάσει» εντελώς τον πρώην πρωθυπουργό και είχε αποδομήσει πλήρως την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα ήταν πιο... διαλλακτικός μετά το «ξύλο» που έφαγε αλλά και πάλι δεν ήταν ξεκάθαρος δείχνοντας ότι παίζει παιχνίδια και δεν είναι σε θέση να δώσει σταράτες κουβέντες. Μπεσαλίδικες που λένε και στη Θεσσαλονίκη.

Για τον κ. Σαμαρά και μια πιθανή στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε: «Κράτησα αποστάσεις από μια συγκεκριμένη λογική που έχουν κάποιοι, διότι προβληματίζονται όταν βλέπουν ένα νέο άνθρωπο να ξεκινάει μια μάχη και να θέλει να αλλάξει την παράταξή του και να ξαναγίνει ελκυστική στην κοινωνία. Βλέπω την προσπάθεια κάποιων να εννοήσουν ή να υπονοήσουν ότι πίσω από την υποψηφιότητά μου κρύβονται συστήματα ή μηχανισμοί. Και είπα ξεκάθαρα ότι είναι κακόγουστο αστείο αν πιστεύει κάποιος ότι εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος της Ν.Δ., θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει τον αντιπρόεδρο. Είναι κακόγουστο αστείο, είναι υποτιμητικό για τον ίδιο.»

Εντάξει, το καταλάβαμε αυτό, όμως, δεν αρκεί. Ο κ. Τζιτζικώστας παίζει με τις λέξεις και δεν δίνει αυτό που πράγματι αξίζει στον πρώην πρωθυπουργό. Ακόμη κι όταν λέει ότι «η ιστορία της Ν.Δ. είναι μεγάλη και έχει αποδείξει ότι όποτε πέρασε κυβερνώντας αυτή τη χώρα, άφησε θετικό πρόσημο. Όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα μπορούσα να απαξιώνω το έργο του οποιουδήποτε και να ζητάω την ίδια στιγμή να ηγηθώ αυτής της παράταξης».

Όφειλε ο νεαρός πολιτικός να ξέρει ότι δεν μπορεί να λέει άλλα τη μια ημέρα και άλλα την άλλη. Δεν μπορεί να τονίζει με έμφαση στον ΑΝΤ1 ότι διαφώνησε προσωπικά με τον Σαμαρά και με τις πολιτικές επιλογές του και λίγες ημέρες μετά να ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και να τονίζει ότι δεν απαξιώνει το έργο κανενός.

Αν δεν στηρίξει επί της ουσίας τις προσπάθειες της ΝΔ, τις θυσίες του Σαμαρά κι άλλων βουλευτών και υπουργών, πολιτικές και προσωπικές θυσίες, πώς θα ηγηθεί του κόμματος;

Μοιάζει όλη αυτή η επικοινωνιακή τακτική με... μπουγάτσα. Δεν ξέρεις αν έχει μέσα κρέμα ή τυρί. Αποφασίστε λοιπόν κ. Τζιτζικώστα. Η «μπουγάτσα» της ΝΔ θα έχει κρέμα ή θα έχει τυρί; Και τα δύο δε γίνεται. Και παπάς και ζευγάς; Και να βρίζουμε τον Σαμαρά και να του κάνουμε ανοίγματα γιατί καταλάβαμε την ανοησία που είπαμε;

Αν ήθελε ο περιφερειάρχης να δείξει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και κυρίως την πίστη του στο κόμμα και την αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν κάνει οι προηγούμενοι θα έπρεπε να κάνει δύο πράγματα:

1.Να μιλήσει ξεκάθαρα για την περίοδο 2012-2014, όταν το Μαξίμου καιγόταν και όταν η Ελλάδα κρατήθηκε με το ζόρι στην Ευρώπη χάρη σε συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που πήρε ο Σαμαράς. Τότε που αυτός δηλαδή ήταν στο πεδίο της μάχης και ο Τζιτζικώστας και πολλοί άλλοι στα μετόπισθεν.

2.Να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη για να αποδείξει ότι δεν είναι απλά κυνηγός μιας καρέκλας. Ο Σαμαράς παραιτήθηκε, δεν παρενέβη στην εσωκομματική διαδικασία, προέταξε την ενότητα της παράταξης. Ο Τζιτζικώστας γιατί δεν «απελευθερώνεται» από την περιφέρεια , να διεκδικήσει την αρχηγία κι αν δεν εκλεγεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανάταξη της ΝΔ, ακόμη κι αν δεν είναι βουλευτής;

Απλά πράγματα που χρειάζονται σύνθετη σκέψη. Υπάρχει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα