Φεύγουν 4.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους και προσλαμβάνεται ανάλογος αριθμός

Το πράσινο φως για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, πήρε ο Αντ. Μανιτάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Οι απομακρύνσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους με τους πρώτους 2.000 να φεύγουν άμεσα. «Υποχρέωση από τη συμφωνία είναι το εξής: λέει ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να γίνουν 4.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις. Και ένα μέρος από αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αυτή την υποχρέωση θα την επιτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε

ο υπουργός.

Ωστόσο, ανοίγει άμεσα και η πόρτα της αντικατάστασής τους με ισάριθμους υπαλλήλους οι οποίοι θα προσληφθούν αφού επιλεγούν από τη μεγάλη δεξαμενή των 10.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

«Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να γίνουν 4.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις. Και ένα μέρος από αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αυτή την υποχρέωση θα την επιτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Αντ. Μανιτάκης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων στο επόμενο διάστημα, ο κ. Μανιτάκης απάντησε:

«Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και με τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών, συζητήσαμε φυσικά και τον τρόπο που θα γίνουν οι κατανομές, ο επιμερισμός και ο συντονισμός με τα διάφορα υπουργεία υπό την ευθύνη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και της ομάδας στήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης τόσο σε σχέση με την κινητικότητα, τους 12.500 υπαλλήλους, που πρέπει να σχεδιάσουμε την μετακίνηση τους και την αναλογία που υπάρχει για κάθε υπουργείο – μέχρι τον Ιούνιο 12.500 – σχεδιασμός προγραμματισμός μετακινήσεων 12.500. Και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις υπόλοιπες 12.500 για τη μετακίνηση τους (…) για το 2014.

Ο κ. Μανιτάκης ρωτήθηκε επίμονα και για τον αριθμό στον οποίο θα φτάσει το πρώτο κύμα αποχωρήσεων. Απάντησε: «Κοιτάξτε, οι αριθμοί ακόμα σχεδιάζονται. Δεν μπορώ να δώσω αριθμούς καταλαβαίνετε, ακόμα στο επίπεδο του προγραμματισμού, του σχεδιασμού.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και το ψαλίδι στις δομές υπουργείων που φτάνει το 50%. Πρόκειται για περίπου 700 φορείς στους οποίους απασχολούνται περί τους 13.000 υπαλλήλους και οι οποίοι θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα