Φαρ Ουέστ στα Πατήσια: Όταν ακόμα και ο «Ρουβίκωνας» κάνει πλάκα με τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «πάταξης της εγκληματικότητας»

23:15 3/7/2022 - Πηγή: Antinews

Οι νεκροί από βροχή πυροβολισμών στο… Φαρ Ουέστ των Κάτω Πατησίων – Α. Αναργύρων τη νύκτα του Σαββάτου υποβαθμίζεται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Όμως, αλυσίδα φόνων έχει καταγραφεί στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Η οποία, κατά τα λοιπά, υποσχέθηκε «ασφάλεια στον πολίτη» και «καταπολέμηση της εγκληματικότητας»

Σε Φαρ Ουέστ μετετράπησαν τα Κάτω Πατήσια – Άγιοι Ανάργυροι τη νύκτα του Σαββάτου. Τρεις νεκροί, τρεις τραυματίες από τους οποίους δύο αστυνομικοί, μια σύλληψη

και πέντε προσαγωγές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά στη «νύκτα». Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί αλυσίδα αιματηρού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, με πάμπολλα θύματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν έχει διαλευκανθεί.

Ακόμα χειρότερα. Αν και έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ δεν έχει προσκομίσει το παραμικρό στοιχείο, όχι για τους εγκεφάλους που διέταξαν τη δολοφονία, αλλά ούτε καν για την ταυτότητα των «εκτελεστών» του. Δεν έχουν βρει, δε, ούτε καν τη μοτοσυκλέτα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία έξω από το σπίτι του.

Κι όλα αυτά, ενώ η ΝΔ προεκλογικά, το 2019, είχε υψώσει την παντιέρα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Τώρα, τρεισήμισι χρόνια μετά, και ενώ η χώρα οδεύει προς τις εκλογές, αποδεικνύονται τα προεκλογικά ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Μια πρωτοφανής αδράνεια εκ μέρους των ηγεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ, για τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων, που δεν μπορεί παρά να γεννά εύλογα ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.

Περίγελος

Έτσι, φτάσαμε στο πρωτοφανές σημείο, οι ηγεσίες του υπουργείου και της Αστυνομίας να γίνονται περίγελος ακόμα και του «Ρουβίκωνα». Αυτό κι αν δεν θα το πίστευε ποτέ κανείς. Να καταγγέλλει ο «Ρουβίκωνας» την κυβέρνηση για… απάθεια έναντι του οργανωμένου εγκλήματος.

Ενδεικτικά, ο αναρχικός, Σπύρος Δαπέργολας, στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Ενέδρα στα Πατήσια. Ο δολοφόνος πυροβολεί. Ο πατέρας του θύματος σκοτώνει τον δολοφόνο. Ο συνεπιβάτης πατέρα πατιέται από αμάξι. Ο συνεπιβάτης δολοφόνου διαφεύγει, πάει για ληστεία, τις παίζει με μπάτσους, τραυματίζει 2 και τον σκοτώνουν. Άντε με το καλό να βγει ΝΔ να αποκατασταθεί η τάξη».

Και καλά ο Δαπέργολας. Ακόμα και αστυνομικοί συντάκτες που διόλου φημίζονται για την συμπάθειά τους προς τους αναρχικούς, έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Μιχάλη Τεζάρη στο Facebook, ο οποίος έγραψε: «Σκέψου να ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με 3 νεκρούς βράδυ Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, ο Χρυσοχοΐδης ή ο Τόσκας. Ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν. Ενώ τώρα, είναι απλά Κυριακή, έξω έχει ήλιο και ο κόσμος κάνει μπάνια ανέμελος στη θάλασσα πίνοντας ουζάκια. Χαλαρά πράγματα, πολιτισμένα».

Ενδιαφέρουσα είναι και η αναφορά της αστυνομικής συντάκτριας, Μίνας Καραμήτρου, η οποία, σε ανάρτησή της στο twitter, αναφέρει: «Οι δυο από τους νεκρούς στο μακελειό στα Πατήσια, είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών πριν περίπου ένα μήνα. Φυσικά δεν ήταν στη φυλακή ήταν έξω με περιοριστικούς όρους».

Κοντολογίς, η εικόνα που οι ίδιοι οι αστυνομικοί συντάκτες παρουσιάζουν για την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι αυτή του απόλυτου μπάχαλου. Κι όμως, την ίδια στιγμή, ενώ ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική για την κατάσταση της «Άγριας Δύσης» στην Αθήνα -και όχι μόνο- αναλίσκεται σε επικοινωνιακές επισκέψεις στους τραυματισμένους αστυνομικούς, στα νοσοκομεία. Εκλογές, άλλωστε, έρχονται!

Φαρ Ουέστ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Καθημερινή», όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΛΑΣ, νεκροί είναι ένας 48χρονος, ένας 46χρονος κι ένας 23χρονος, όλοι τους αλλοδαποί. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, έχει συλληφθεί μια 43χρονη γυναίκα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Αναλυτικά, το πρώτο περιστατικό άρχισε περί τις 9.30 μ.μ. στα Κάτω Πατήσια, όταν σημειώθηκε συμπλοκή πέντε ατόμων, πιθανόν όλοι Αλβανοί, σχετικά κοντά στον Κηφισό, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου.

Mία Mercedes στην οποία επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα, συνάντησε μια μοτοσυκλέτα κι ένα αυτοκίνητο, με τον οδηγό της Mercedes να σταματά τη μοτοσυκλέτα και να πυροβολεί τον οδηγό της, σύμφωνα με πηγές από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου βγήκε από το όχημα και έσπευσε να ζητήσει τον λόγο από τον οδηγό της Mercedes, καθώς γνωρίζονταν μεταξύ τους, για τον πυροβολισμό κατά του μοτοσυκλετιστή, για να δεχθεί και αυτός σφαίρα από τον δράστη, που αμέσως μετά έσπευσε να απομακρυνθεί με το αυτοκίνητο προκαλώντας θανάσιμα τραύματα σε άνδρα που επέβαινε στο δεύτερο όχημα. Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου την Κυριακή το πρωί υπέκυψε στα τραύματά του.

Η γυναίκα οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, και μετά συνελήφθη στο σημείο.

Ο 48χρονος δράστης προσπάθησε αρχικά να διαφύγει πεζός, αλλά σταμάτησε άλλο όχημα, ένα Toyota Yaris, και κατέβασε τον οδηγό του υπό την απειλή όπλου. Μπήκε μέσα και έφυγε, φθάνοντας λίγο αργότερα στους Αγίους Αναργύρους, όπου έλαβε χώρα το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς.

Εκεί ο δράστης προέβη σε ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δράστης λήστεψε στη συνέχεια και ένα καφέ-μπαρ, αλλά βγαίνοντας ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο δράστης που είχε πυροβολήσει περίπου έξι με επτά φορές, να πέσει νεκρός καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τις βολές.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο στήθος ελαφρά (χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του) και ο άλλος στο πέλμα. Στο περιπολικό τους εντοπίστηκαν καρφωμένες ακόμη δύο σφαίρες.

Τόσο ο δράστης όσο και οι άλλοι δύο νεκροί φέρονται να ήταν αλβανικής καταγωγής, γνωστοί στην Αστυνομία για προηγούμενη δράση τους. Ο ένας από τους νεκρούς στα Πατήσια και ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους είχαν συλληφθεί προ μηνός για διακίνηση ναρκωτικών. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ομάδα των Πατησίων, δηλαδή οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα και το δεύτερο όχημα, φέρεται να είχε θεωρήσει τον δράστη υπαίτιο για την προ μηνών σύλληψή του μέλους της. Κατά πληροφορίες του έστησαν ενέδρα για να τον φοβερίσουν ή να τον σκοτώσουν. Εκείνος μόλις τους είδε, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

The post Φαρ Ουέστ στα Πατήσια: Όταν ακόμα και ο «Ρουβίκωνας» κάνει πλάκα με τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «πάταξης της εγκληματικότητας» appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα