Εξεταστική από το 1981 θα ζητήσει η ΝΔ

19:58 3/4/2015 - Πηγή: Antinews

Στη ρίζα του κακού, στο 1981, οπότε και άρχισε ο εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας επιστρέφει η ΝΔ και ετοιμάζεται να καταθέσει δική της εξεταστική επιτροπή για το πώς έφθασε η ελληνική οικονομία στη σημερινή της κατάσταση.

Ως απάντηση στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να θέσουν σε ψηφοφορία τη Μεγάλη Δευτέρα, την πρότασή τους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο

και να διερευνηθεί η περίοδος 2009 έως και τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, η ΝΔ θα φθάσει πολύ πίσω.

Δεν έχει καμία τύχη, λόγω των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, η πρόταση της ΝΔ, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θέτει το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, αφού το πρόβλημα ξεκίνησε από τον υπερδανεισμό της δεκαετίας του 1980 και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ το 1990-1993 συνεχίστηκε το…«έγκλημα» και την περίοδο 1993-2004 με πολλά σκάνδαλα και μεγάλη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η απόφαση για την «γαλάζια» εξεταστική ελήφθη μετά από την δίωρη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι της Παρασκευής. Εκεί αποφασίστηκε επίσης η ΝΔ να καταψηφίσει την πρόταση των κοινοβουλευτικών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 2009 και τον Ιανουάριο του 2015, αν και θα συμμετάσχει κανονικά.

Με τη συμμετοχή της η ΝΔ στην Επιτροπή θα υποστηρίξει την περίοδο των τελευταίων δυόμιση ετών, ενώ θα υπερασπιστούν και την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο θέλουν να αποδομήσουν πολιτικά οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

«Θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και να στρέψουν την προσοχή του κόσμου από το μείζον θέμα που είναι ότι πάνε τη χώρα στα βράχια» λένε από τη ΝΔ, ενώ ο Αντ. Σαμαράς είπε:

«Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το εάν η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας διατηρήσει στην ευρωζώνη, βρήκαν την ώρα να ασχοληθούν με την εξεταστική. Για άλλη μια φορά δείχνουν ότι βάζουν το κόμμα πάνω από τη χώρα».

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα