Εξευτελισμός των ελληνικών ΜΜΕ: Έθαψαν την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis

23:55 3/7/2022 - Πηγή: Antinews

Είναι απίστευτο. Σε συνθήκες, υποτίθεται, Δημοκρατίας και «πλουραλιστικής ενημέρωσης», τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα μεγαλύτερα στη χώρα, έθαψαν την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis. Είπαμε, να λιβανίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι και να καταπατούν τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφίας, και να μη δημοσιεύουν ούτε καν ουδέτερα την είδηση

Ο εξευτελισμός των ελληνικών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ,

των μεγαλύτερων στη χώρα, φάνηκε για μια ακόμη φορά στην υπόθεση της Novartis.

Έθαψαν κυριολεκτικά την είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης να παραπεμφθεί μεν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αλλά όχι για σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Ανατροπή για τη Novartis: Για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

Είναι εντυπωσιακό, αλλά στο «βαρύ πυροβολικό» -υποτίθεται- του ελληνικού Τύπου, στις κυριακάτικες εφημερίδες, η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis, είτε δεν παρουσιάστηκε καθόλου από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, είτε υπήρχε στις μέσα σελίδες των εφημερίδων, και όχι στα πρωτοσέλιδα, απλώς ως «ουδέτερη»… είδηση. Αντίθετα αυτές οι ίδιες εφημερίδες τα προηγούμενα χρόνια είχαν κάνει την υπόθεση – έστεκαν, δεν έστεκαν οι πληροφορίες που τους διοχέτευαν- παντιέρα τους.

Στην περίπτωση της φιλοκυβερνητικής, «Καθημερινής», μάλιστα, προτίμησαν να έχουν στην πρώτη σελίδα θέμα για την «”Ηθική” των χταποδιών και άλλων μεζέδων», αλλά όχι το θέμα της Novartis.

Όλα αυτά, εκτός από την πλήρη έκπτωση των βασικών κανόνων της δημοσιογραφίας στα ελληνικά ΜΜΕ, δείχνουν ότι μέχρι τις εκλογές τα «αφεντικά» των μεγάλων ΜΜΕ θα στηρίξουν Μητσοτάκη. Εκτός απροόπτου, βέβαια.

Το ίδιο, άλλωστε, φάνηκε και από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας γύρω από τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Αν και από τα κείμενα των κυριακάτικων εφημερίδων προκύπτει σαφώς ότι σε αυτό τον «γύρο» ο Ερντογάν βγήκε κερδισμένος και η Ελλάδα χαμένη, την ίδια στιγμή, παραποιώντας την πραγματικότητα, όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν έκανε «αναδίπλωση»! Πρόκειται για άκρως απογοητευτική εικόνα στα ΜΜΕ, αλλά και για επικίνδυνες αντιλήψεις που καλλιεργούνται στην κοινή γνώμη σχετικά με τα εθνικά θέματα. Και μετά διερωτώνται γιατί υπάρχει απαξίωση των ΜΜΕ!

Βαριά ήττα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Γερμανικά ΜΜΕ – Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πανηγυρίζει ο Ερντογάν – Κακή η εικόνα του ΝΑΤΟ

Αντίθετα, όπως ήταν αναμενόμενο, πανηγύρια για τη δικαστική απόφαση της παραπομπής έκαναν ο Κώστας Βαξεβάνης στο «Ντοκουμέντο», η «Αυγή» με τίτλο «Ιδού ο σκευωρός» που συνοδευόταν από τη φωτογραφία του Κ.Μητσοτάκη, η «Δημοκρατία» και η «Κόντρα».

The post Εξευτελισμός των ελληνικών ΜΜΕ: Έθαψαν την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα