Έβαλαν φωτιά σε προσφυγικό καταυλισμό στη Χίο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης [εικόνες, βίντεο]

22:25 6/6/2016 - Πηγή: Antinews

Πυρκαγιά ξέσπασε σε προσφυγικό καταυλισμό στη Χίο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σκηνές και να τραυματιστεί ένας πυροσβέστης.

Η φωτιά στους κάδους, στο χώρο της Σούδας, προκλήθηκε από ομάδα προσφύγων υπό μορφή διαμαρτυρίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης».

Η έναρξη της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η διαμαρτυρία ενός Ιρακινού ήταν αρκετή προκειμένου να λάβει χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης. Μέσα σε λίγα λεπτά ομάδα μεταναστών, μετακίνησε κάδους στην είσοδο της δομής, έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί αρχικά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας

και των Μ.Κ.Ο. και αργότερα στους υπόλοιπους χώρους.

Από την μανία των διαμαρτυρομένων δεν ξέφυγαν ούτε η μεγάλη σκηνή που είχε στηθεί εκτός καταυλισμού και η οποία παραδόθηκε στις φλόγες σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της αρχικής πυρκαγιάς.

Καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μετανάστες κουβαλούσαν κουβέρτες και ρούχα και τα πετούσαν μέσα στην εστία της φωτιάς.

Η παρουσία της Πυροσβεστικής

Καίρια αποδείχθηκε στην πράξη τόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής όσο και η προσπάθεια των κατοίκων των Ταμπάκικων να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά στα σπίτια που βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τον καταυλισμό. Στην προσπάθειά του να κατασβέσει άμεσα την πυρκαγιά ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι ενώ δύο ιδιοκτήτες σπιτιών ανέφεραν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ότι υπέστησαν ζημιές.

Η παρουσία του Δήμου

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο τρεις άμεσα εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι και συγκεκριμένα οι Δ. Καράλης, Γ. Καραμανής και Γ. Μπελέγρης, που από κοινού με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική συντόνιζαν την επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού.

Πηγή: politischios.gr, eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα