Εσαεί όμηρος του αριστερισμού του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται διασπάστηκε. Ο Λαφαζάνης έφυγε. Άρα έφυγε το λόμπι της δραχμής. Επικράτησε στο κόμμα του Τσίπρα που διεκδικεί και πάλι την κυβέρνηση, ο ρεαλισμός και η λογική. Όσοι έφυγαν έφυγαν και πήγαν με το Λαφαζάνη και τη ΛΑΕ, όσοι άλλοι φεύγουν για να θρηνήσουν και να πενθήσουν

που είπε και ο Τσίπρας έφυγαν. Τώρα τέλειωσε με τα βαρίδια και θα γίνει ένα κόμμα κανονικό και υπεύθυνο σκέφτεται ο μέσος πολίτης.

Αμ δε. Κούνια που τον κούναγε όποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απογαλακτίστηκε από την περίοδο του αριστερισμού του. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό η συνδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Τσίπρας το Σαββατοκύριακο.

Εκεί οι 53 ή όσοι εν πάσει περιπτώσει έχουν μείνει από τους 53 σ’ αυτή τη φράξια (παρεπιμπόντως ούτε οι φράξιες στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενιαία γραμμή) έθεσαν όρους για τη μετεκλογική τους στάση και το αν θα παραμείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι καλά το ακούσατε. Το σίριαλ της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν τέλειωσε. Η διάλυσή του αν δεν πάρει αυτοδυναμία (λέμε τώρα και κανά σενάριο επιστημονικής φαντασίας για να περνάει η ώρα) είναι δεδομένη.

Ο Πάνος Λάμπρου από την Πολιτική Γραμματεία εκπροσωπώντας όλους αυτούς έθεσε όρους στον Τσίπρα λέγοντας ότι θα τους βρει απέναντί του σε διαφορετική περίπτωση και δεν θα κρατήσουν στάση ανοχής προς την ηγετική ομάδα όπως έκαναν ως τώρα. Ένας από τους όρους είναι να μην υπάρξει καμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Θα αναρωτηθείτε ότι εντάξει και τι έγινε. Μια ακόμα μικρή ομάδα γραφικών είναι αυτή οπότε και δεν μας καίγεται καρφί. Ας μην βιαστεί και ας μην προτρέξει κανείς να βγάλει βιαστικά συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται σε βασικό πόλο αντιπολιτευτικό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Τσίπρα και ουσιαστικά χωρίς αυτή την ομάδα παύει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον σ’ αυτή την ομάδα ανήκει ο Τσακαλώτος ο Σακελλαρίδης κλπ αλλά και πολλοί βουλευτές που ψήφισαν παρών και θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και σε εκλόγιμη θέση και το πιθανότερο είναι ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Όλο το παιχνίδι που παιζόταν τις προηγούμενες μέρες με το αν θα είναι υποψήφιος ο Τσακαλώτος ή ο Σακελλαρίδης και άλλοι υπουργοί που ανήκουν σ’ αυτή την ομάδα είναι παιχνίδι εσωτερικής διαπραγμάτευσης για τους νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς όπου διαμορφώνονται δύο ομάδες ανάμεσα στις οποίες πρέπει να ισορροπεί στο μέλλον ο Αλέξης Τσίπρας. Από τη μια ο Νίκος Παππάς και από την άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτά εξηγούν γιατί συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα και εκβιαστικά ο Τσίπρας όταν λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν παρά μόνο με τον Καμμένο. Για ακόμα μια φορά το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ο Λαφαζάνης και η δραχμή αλλά το DNA του όλου ΣΥΡΙΖΑ που χωρούσε και το Λαφαζάνη όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα