Εμφύλιος Τσιπρικών

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών φαίνεται πως δεν έχει τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μετά από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σήμερα, κατά την διάρκεια της δεύτερης μέρας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος επιτέθηκε σκληρά τόσο κατά του Υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη όσο και κατά του αναπληρωτή Υπουργού οικονομίας κ. Σπίρτζη.

Για τον κ. Νικολούδη, ανέφερε πως ο υπουργός Επικρατείας

τον ενημέρωσε πως στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα να σταλεί ο φάκελος της αίτησης άρσης ασυλίας στη Βουλή. Ο φάκελος αυτός, όπως υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος, ήταν ο ίδιος που είχε σταλεί πριν από δύο χρόνια και είχε αποτύχει.

Από την άλλη δικαιολόγησε τις επιθέσεις προς το πρόσωπό του- σε σχέση με τις φορολογικές του εκκρεμότητες- ως απόπειρα κάποιων να θέσουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου υπολοίπου Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Σπίρτζη.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ορισμένοι προωθούν τον κ. Σπίρτζη για να πάρει θέση στις λίστες πάνω από τους κ.κ Πάντζα και Αθανασίου. Ισχυρίστηκε βέβαια ότι για όλα αυτά έχει ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και δήλωσε παρών στη μάχη, εν τούτους έστειλε σαφές μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη υπογράμμισε πως «δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα», ενώ χαρακτήρισε πλήγμα αυτό που έγινε με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Είπε ότι μπορεί μεν ο ίδιος να μην είδε εναλλακτική πρόταση, ωστόσο το θέμα αυτό έπρεπε να συζητηθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν λάθος «ο λαϊκισμός που αναδείξαμε εμείς», αφού όπως είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε άλλους έχτισε πάνω στο δίλημμα μνημονιακός - αντιμνημονιακός.

Η συγκεκριμένη φράση σχολιάστηκε αρκετά στους διαδρόμους της Συνδιάσκεψης και αποτέλεσε ένα “κρύο ντουζ” για όσους έχουν ακόμη την ψευδαίσθηση πως εκπροσωπούν και μάχονται για ένα αντιμνημονιακό κόμμα.

Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος, είπε δε, πως όταν ο ίδιος έλεγε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς φορολόγηση του πλούτου, οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τότε «θα χάσουμε ψήφους».

Σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου, χρήζει γενικότερης ανάλυσης, μιας και πολλοί κάνουν λόγο για την ανάδειξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών στο Νο2 του κόμματος.

Κυρίαρχη ήταν η αίσθηση της “πολιτικής κατάθλιψης” που επικρατούσε στην αίθουσα, όσο και αν επιδίωξαν οι αφοσιωμένοι τυφλά χειροκροτητές του Τσίπρα να κάνουν κρότο με τα χειροκροτήματα και να καλύψουν την ηχηρή σιωπή της απογοήτευσης. Είναι σαφές πως όταν η πολιτική απέχει της επικοινωνίας, τότε η βασική συνέπεια για τους ψηφοφόρους και τους υποστηρικτές είναι η απογοήτευση, η απάθεια και στο τέλος η αποστράτευση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα