Ερώτηση Κακλαμάνη για Γεωργίου στη Βουλή

Το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να υποχρεούται ακόμη και στην καταβολή των δικαστικών εξόδων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μέσω ερώτησής του προς τον κ. Τσακαλώτο, ζητάει να ενημερωθεί εάν αληθεύει ή όχι το συγκεκριμένο σενάριο και ερωτά:

-Δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, που θα του καταβληθεί.

-Ποιος ειδικός λόγος υπάρχει, ώστε οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δόση.

-Αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να γίνει δήλωση από τη κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παράχθηκαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο κ. Γεωργίου.

-Αν υπάρχει δέσμευση προς τους δανειστές-και ποια συγκεκριμένα- ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα