Χρυσόγονος: Λάθος η τοποθέτηση Θάνου και οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Αποστάσεις από τις βολές που εξαπολύονται κατά της Δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα από κυβερνητικά στελέχη, πήρε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί θεσμικών εμποδίων που βάζει η Δικαιοσύνη αλλά και τις επιθέσεις από στελέχη της κυβέρνησης όπως οι κ.κ. Πολάκης και Παπαγγελόπουλος, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι "κανείς

δεν είναι υπεράνω κριτικής και κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα".

Όπως τόνισε "η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, η εκτελεστική εξουσία πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και μάλιστα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης πρέπει να ενισχυθεί με αποκοπή του ομφάλιου λώρου με τις επιλογές από το υπουργικό συμβούλιο. Από κει και πέρα κριτική μπορεί να γίνεται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, αλλά πρέπει να γίνεται με αυτοσυγκράτηση ώστε να μην μπορεί να παρερμηνευτεί ως προσπάθεια επηρεασμού και παραβιάσεως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Πρέπει λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να δείχνουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση".

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της μέχρι πρόσφατα προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στη Νομική υπηρεσία του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Χρυσόγονος απάντησε: "Θα ευχόμουν να αποφεύγονται οποιεσδήποτε τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς πολιτικά κόμματα. Όπως είπε "δεν είναι το μόνο παράδειγμα αυτό το τελευταίο" και υπενθύμισε την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

"Το ότι έγιναν λάθη από τη μια πλευρά στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και από την άλλη" τόνισε ο Κ. Χρυσόγονος.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα