Ερντογάν: Νίκη για τους μουσουλμάνους το Μαντζικέρτ – “Τον 21ο αιώνα θα δούμε την ανύψωση του πολιτισμού μας”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να μην δείξει έλεος εναντίον εκείνων που προσπαθούν να διχάσουν την Τουρκία και να ματαιώσει κάθε είδους συνωμοσία, σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο για τα 951 χρόνια από την μάχη του Μαντζικέρτ.

“Δεν θα δείξουμε κανένα έλεος σε κανέναν που προσπαθεί να διχάσει τη χώρα μας και να ανατρέψει το κράτος μας”, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια των τελετών στην ανατολική επαρχία της συνοικίας Ματζικέρτ (στα τουρκικά έχει μετονομαστεί σε Μαλαζγκίρτ) της πόλης Μους στις 26 Αυγούστου.

Ο Ερντογάν

και ο στενότερος σύμμαχός του, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παρευρέθηκαν στις διήμερες τελετές στην περιοχή. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν και το MHP είναι εταίροι στη Λαϊκή Συμμαχία.

“Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Μαντζικέρτ και δεν θα το αφήσουμε ποτέ να ξεχαστεί. Θα το κρατάμε πάντα ζωντανό στις καρδιές και στο μυαλό μας”, είπε ο πρόεδρος, περιγράφοντας τη νίκη όχι μόνο για τους Τούρκους αλλά για ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο. “Το Μαντζικέρτ ήταν η πρώτη και μητέρα όλων των άλλων νικών που έχουμε κερδίσει σε αυτή την περιοχή”, είπε.

Ο λαός της Τουρκίας πρέπει να παραμείνει ενωμένος και να υπερασπιστεί την ενότητά του, είπε ο Ερντογάν. “Δεν έχουμε καμία ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση, παιχνίδι και σχέδιο. Δεν θα συγχωρήσουμε κανέναν που στοχεύει την ελευθερία μας, σύμβολο της οποίας είναι η σημαία μας”.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Τουρκία θα γιορτάσει τα εκατό χρόνια της τον επόμενο χρόνο και γι’ αυτό είχαν ανακοινώσει τους “στόχους 2023” πριν από μια δεκαετία, λέγοντας: “Έχουμε δώσει μια υπόσχεση στον λαό μας για τους στόχους μας για το 2023. Είστε έτοιμοι να εργαστείτε για τις εκλογές του 2023 ως Λαϊκή Συμμαχία;”

Υπενθύμισε ότι η Τουρκία θα γιορτάσει την 600η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 2053 και τα 1.000 χρόνια από τη Νίκη του Μαντζικέρτ το 2071, τονίζοντας ότι γι’ αυτό προετοιμάζουν τα οράματα του 2053 και του 2071 για την Τουρκία.

“Η πρόσφατη ιστορία μας σημάδεψε τον 19ο αιώνα ως την εποχή της κατάρρευσης και τον 20ο αιώνα ως την εποχή της ανάστασης. Κατά τον 21ο θα δούμε την ανύψωση του πολιτισμού μας”, σημείωσε.

Πηγή: capital.gr

The post Ερντογάν: Νίκη για τους μουσουλμάνους το Μαντζικέρτ – “Τον 21ο αιώνα θα δούμε την ανύψωση του πολιτισμού μας” appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα