Έρμαιο του Τσίπρα η ΝΔ

Πραγματικά, η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει βόμβα στο σπίτι της και αρνείται να το εγκαταλείψει. Θα καταστραφούν όλοι, θα εξαερωθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πάρτι πάνω στα συντρίμμια και οι φωστήρες που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν το κόμμα του Κ. Καραμανλή, το κόμμα που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θα σφυρίζουν αδιάφορα.

Τέτοια αυτοκαταστροφική τάση δεν έχει ξαναγίνει σε κόμμα. Κάποιοι

κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψουν ένα στιβαρό κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα σε ένα συνονθύλευμα στελεχών που κοιτάνε την πάρτη τους, στήνουν παιχνιδάκια εξουσίας, παίρνουν εκδίκηση για το παρελθόν που τους «τσούζει» και το χειρότερο: Κάνουν deals με βρόμικα κυκλώματα τα οποία δεν έχουν καλό σκοπό. Μόνο να κρατούν σε ομηρία την κεντροδεξιά παράταξη θέλουν.

Στη χώρα γίνεται της κακομοίρας. Το ασφαλιστικό θα είναι το «Βατερλό» του Τσίπρα. Η τρόικα ήρθε και μας ξετίναξε αμφιβάλλοντας για σειρά θεμάτων που «καίνε».

Τα νούμερα δε βγαίνουν την ίδια στιγμή που τα «νούμερα» της κυβέρνησης κάνουν δηλώσεις που προκαλούν την κοινωνία. Καλή ώρα ο «μακαρονάς» Φίλης που θεωρεί πενταροδεκάρες αν πληρώσει μια οικογένεια 1.500 ευρώ επιπλέον για τα φροντιστήρια των παιδιών της. Και μετά βγαίνει ο Τσίπρας και λέει ότι είναι... οργισμένος.

Και τι να πει κανείς για το άλλο μπουμπούκι, τον βουλευτή Σεβαστάκη που είπε ότι δεν θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό κόστος γιατί τα παιδιά των στελεχών του δεν πάνε ιδιωτικό σχολείο. Καλά τα παιδιά του Τσίπρα δεν βλέπει που πάνε; Ο φίλος του ο Βαρουφάκης που πήγε; Ο Τσακαλώτος που τέλειωσε τα... υπέροχα αγγλικά του;

Είναι η ίδια λογική που είχε αναπτύξει ο Τσίπρας στον Θεοδωράκη. «Δεν με νοιάζει αν θα κλείσουν οι τράπεζες γιατί οι Συριζαίοι δεν έχουν καταθέσεις», είχε πει. Τέτοια αθλιότητα, τέτοιο χάος στήνουν για τη χώρα.

Και τι να πει κανείς για τον αλαζόνα και καθ' όλα προκλητικό Παππά που στήνει νέο βασικό μέτοχο και θα φάει τέτοιο χαστούκι από την Κομισιόν που θα τρέχει να κρυφτεί στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα, οι πρώτες κινητοποιήσεις έρχονται, η στάση πληρωμών είναι προ των πυλών.

Κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο και η κυβέρνηση δεν ξέρουμε αν θα την... βγάλει καθαρή για πολύ καιρό στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν ότι είναι ένα μικρό κόμμα που δεν έχει σωτηρία, δεν έχει ελπίδα και δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς τίποτε από αυτό.

Από τη μια ο Τζιτζικώστας, ο 37χρονος που ευαγγελίζεται την ανανέωση, να επιτίθεται στον Σαμαρά και να αποκαθηλώνει την πρόσφατη ιστορία του κόμματος. Από την άλλη ο Μεϊμαράκης να κάνει σόου στη Μαδρίτη με το κείμενο για το προσφυγικό και να το «πουλάει» στους πρόθυμους παπαγάλους εν Ελλάδι ως μεγάλη επιτυχία και αντιστασιακή κίνηση.

Αλλά το χειρότερο είναι άλλο. Ποιος θα πάει στο γεύμα προς τιμήν του Ολάντ αφού ο μεταβατικός είναι στην Ισπανία; Να πάει η Ντόρα είπε ο Μεϊμαράκης. Ποιος; Θα εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση η Ντόρα. Δεν έχουν το Θεό του στη Συγγρού και θέλουν και εξουσία τρομάρα τους.

Δυστυχώς η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα. Τα στελέχη που διεκδικούν την αρχηγία και οι πέριξ αυτών δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και δείχνουν να κινούνται στο ίδιο γνωστό νεοδημοκρατικό μοτίβο. Παρασκήνιο, ίντριγκα, κουβεντούλα πίσω από τις κουρτίνες, ύπουλα χτυπήματα, προσωπικές στρατηγικές.

Κρίμα γιατί πολλοί πίστεψαν ότι είναι η ευκαιρία για το κόμμα να αλλάξει. Μάλλον θα βουλιάξει και αυτό θα έλθει πολύ σύντομα γιατί τη Νέα Δημοκρατία δεν την ελέγχει ο κόσμος που την στηρίζει. Την ελέγχουν δύο – τρεις καραγκιόζηδες, τέσσερα – πέντε λαμόγια, μερικοί επικοινωνιολόγοι της συμφοράς, κάποια πληρωμένα μονμπλάν της δημοσιογραφίας και μπουλντόγκ μεγαλοεπιχειρηματιών.

Κρίμα που η ανανέωση, η ελπίδα, το καινούργιο, το άφθαρτο δείχνει να βουλιάζει στη μετριότητα και στα πολιτικο-επιχειρηματικο-δημοσιογραφικά deal κάτω από το τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα