Νεο νομικο πλαισιο για τις υιοθεσιες ζητουν οι ιδιωτες παιδιατροι...

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτών παιδιάτρων επικαλούνται τόσο την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει στην χώρα μας σημαντικός πληθυσμός ...
παιδιών τα οποία παραμένουν επί μακρόν σε δημόσια ιδρύματα με την προσδοκία ότι θα υιοθετηθούν ή θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια, όσο και τις επιστημονικές μελέτες που διαπιστώνουν ότι το διάστημα της παραμονής των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα ιδρύματα αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή τους.

«Τίποτα δε μπορεί να αναπληρώσει τη φροντίδα και την προσφορά αγάπης των γονέων,
που δίνονται απλόχερα και δημιουργούν ισχυρούς και συγκροτημένους ενήλικες. Όσο φιλότιμη και να είναι η προσπάθεια του ολιγάριθμου προσωπικού των δημοσίων δομών, η ψυχική υγιεινή των παιδιών επιτάσσει την άμεση ένταξή τους στο σύστημα μιας οικογένειας» αναφέρει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης να εκσυγχρονίσει το νομικό πλαίσιο της υιοθεσίας.

«Επειδή είμαστε ευαισθητοποιημένοι θεσμικά εκ της φύσεως της Ένωσης, προσφεύγουμε ενώπιόν σας επαφιέμενοι και επικαλούμενοι τόσο την ανθρώπινη ευαισθησία Σας, όσο και την υπηρεσιακή Σας ευσυνειδησία, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλέγμα και η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γονέων, αφού η υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση αποδεικνύεται επιβλαβής, κυρίως για τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας» καταλήγουν οι παιδίατροι στην επιστολή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα