Ερήμωσε η Νέα Υόρκη από την «ιστορική» χιονοθύελλα

Η χιονοθύελλα που πλήττει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες μετέτρεψε σε πόλη - φάντασμα τη Νέα Υόρκη. Ουρές σε σούπερ μάρκετ, έρημοι σταθμοί του μετρό και δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα είναι το σκηνικό της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς υπάρχει σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας προς αποφυγή ατυχημάτων. Μόνο εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ η χιονοθύελλα εντείνεται, οι άνεμοι ενισχύονται και οι θερμοκρασίες

είναι πολικές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία κατά γενική ομολογία δεν συνηθίζει να υπερβάλλει, χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική» για να περιγράψει τη χιονοθύελλα στα βορειοανατολικά της χώρας. Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα της χρονιάς μπορεί να φέρει χιόνια ύψους ενός μέτρου στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη αργά την Τρίτη, με παγωμένη καταιγίδα και ισχυρούς ανέμους που μπορεί να φτάσουν τα 70 μίλια ανά ώρα. Προειδοποιήσεις για χειμερινές καταιγίδες έχουν εκδοθεί για πολλές περιοχές από το Μέριλαντ, το Μέιν και τον Καναδά.

Απαγορεύσεις μετακινήσεων έχουν εκδώσει το Κονέκτικατ και η Μασαχουσέτη. Στη Φιλαδέλφεια, ο δήμαρχος Μάικλ Νάτερ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα, ενώ όπως ανέφερε, τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα ρυμουλκηθούν.Επίσης, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Οι καταναλωτές αντιμετώπισαν τα νέα της κακοκαιρίας σπεύδοντας στα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης και αγοράζοντας δεκάδες τσάντες με τρόφιμα και νερό. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι σε εξαιρετική ετοιμότητα, έχοντας στη διάθεσή τους ένα στόλο ειδικών οχημάτων και εκχιονιστικών που θα καθαρίζουν τους χιονισμένους δρόμους. Η Εθνοφρουρά επίσης έχει επιστρατεύσει πάνω από 70 άτομα και 20 αυτοκίνητα σε όλη την πολιτεία. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο χαρακτήρισε το καιρικό φαινόμενο τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία».

www.nytimes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα