Επίθεση στη γαλλική πρεσβεία: Μήνυμα από ασύλληπτους παππούδες της 17Ν;

(Ανανεωμένο) Γιατί οι τρομοκράτες χτύπησαν τη γαλλική πρεσβεία; Γιατί επέλεξαν μια περιοχή που είναι η καλύτερα φρουρούμενη της Ελλάδας;

Πόσο συνδέεται η χειροβομβίδα με την επίσκεψη Ομπάμα και τελικώς ποιο ήταν το μήνυμα που στέλνουν;

Αλλά και το τελευταίο, μείζον ερώτημα: Σχετίζεται η επαναδραστηριοποίηση της εγχώριας τρομοκρατίας με την επανεμφάνιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ο οποίος κατήγγειλε πως υπάρχουν ασύλληπτοι πυρήνες της «17Ν» γι' αυτό και ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα;

Το σίγουρο είναι ότι τα μηνύματα που στάλθηκαν είναι πολλά και σοβαρά.

Άραγε τι έχει καταλάβει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Τόσκας;

Η υπόθεση αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλους. Επελέγη η γαλλική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν κάποιοι για τη νίκη του Τραμπ ή γιατί φοβούνται πως έρχεται η Μαρίν Λεπέν; Μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία έχει πληγεί καίρια από τους τρομοκράτες του ISIS και μάλλον συμπάθεια προκαλεί παρά απέχθεια που θα κινητοποιούσε τους ψευτοεπαναστάτες της τρομοκρατίας. Αν ήθελαν και μπορούσαν θα έριχναν χειροβομβίδα στην αμερικανική πρεσβεία, όμως επέλεξαν ένα κτίριο απέναντι από τη Βουλή και δίπλα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σαν μια πρώτη εκτίμηση η χώρα δείχνει ξέφραγο αμπέλι αφού δεν μπορεί να αντιδράσει σωστά και δυναμικά σε μια επίθεση με έναν τέτοιο στόχο.

Κατά δεύτερο κανείς δεν πρέπει να αποκλείει το γεγονός ότι πρόκειται για αποπροσανατολιστική ενέργεια και ότι η πραγματική επίθεση θα έρθει σε άλλη χρονική στιγμή, ίσως και την ημέρα επίσκεψης του Ομπάμα. Πολλοί θα ήθελαν κάποιοι να βάλουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Όμως, μην αποκλείουμε κι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και τις διωκτικές αρχές να μην ανοίξουν ξανά το φάκελο της «17 Νοέμβρη». Ίσως υπάρχουν όντως ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης που είτε τα ίδια είτε άνθρωποι που δουλεύουν γι' αυτούς, που έχουν στρατολογηθεί, να έκαναν την τρομοκρατική ενέργεια για να δείξουν ότι έχουν πυγμή και ότι μπορούν να σταματήσουν έρευνες οι οποίοι ενδεχομένως θα αποκαλύψουν πρόσωπα και πράγματα. Μπορεί δηλαδή να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, είναι γνωστοί, πασίγνωστοι και δεν θέλουν δουν το φως της δημοσιότητας έπειτα από έρευνα. Ας φωνάξει ο ανακριτής τον Γιωτόπουλο κι ας κάνει μια συμφωνία μαζί τους, αφού θέλει να βγει από τη φυλακή. Άλλωστε, έχει μεγαλύτερη σημασία η αποκάλυψη της ταυτότητας κι άλλων τρομοκρατών παρά το τι θα κάνει ένας γηραιός πλέον «συνταξιούχος» τρομοκράτης που βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια στη φυλακή.

Αν η χειροβομβίδα στην πρεσβεία συνδέεται με τις διαρροές ότι θα ανοίξει ξανά ο φάκελος της εγχώριας τρομοκρατίας, τότε η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι τρομοκράτες επιδιώκουν.

Αν πάλι πρόκειται για άτομα που θέλουν να δείξουν ότι το «αντάρτικο πόλης» δεν έχει πεθάνει στην Ελλάδα, τότε πρέπει να γίνουν τα πάντα για να συλληφθούν. Κι επί τη ευκαιρία: Αυτή η Ρούπα, σύζυγος του Μαζιώτη πώς κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερη; Μια γυναίκα που έχει βγει η φωτογραφία της πολλές φορές στη δημοσιότητα, με ένα μικρό παιδί που θα πρέπει να πηγαίνει σχολείο δεν μπορεί να είναι τόσα χρόνια ασύλληπτη. Δεν είναι μόνο ανικανότητα, είναι και κάτι περισσότερο.

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε και έχει πολύ κρυφές πτυχές, διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες, ενίοτε και σχέσεις με την επίσημη πολιτεία. Κάποτε πρέπει να σπάσει το απόστημα, όσο κι αν ορισμένοι θέλουν πάση θυσία να κρύψουν τους «συντρόφους» τους γιατί απλά... ξέφυγαν από τον ίσιο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα