Η ομάδα του Τραμπ είχε επαφές με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε την Πέμπτη ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του ήταν σε επαφή με την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του εκλεγέντα προέδρου ότι δεν είχε σχέσεις με το Κρεμλίνο, παρά τους επανειλημμένους επαίνους για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. "Προφανώς, γνωρίζουμε τους περισσότερους ανθρώπους από το περιβάλλον του" είπε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμκοφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, σε συνέντευξή του που αναφέρει η Washington

Post. "Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα στο προσκήνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν καταλάβει υψηλές θέσεις. Δεν μπορώ να πω ότι όλοι, αλλά κάποιοι από αυτούς έχουν παραμείνει σε επαφή με τους ρώσους αντιπροσώπους".

Ο Τραμπ επικρίθηκε συχνά για τους επαίνους του στον Πούτιν και τη λήψη φιλορωσικών θέσεων, που, μέχρι πρόσφατα, θα ήταν αδιανόητες για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτές περιλαμβάνουν την αμφισβήτηση της συμμετοχής της Αμερικής στο ΝΑΤΟ και την επίσημη αναγνώριση της Κριμαίας που ο Πούτιν προσάρτησε βίαια από την Ουκρανία το 2014.

Ο νέος πρόεδρος φάνηκε, επίσης, να μην γνωρίζει ότι η Ρωσία είχε εισβάλει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το καλοκαίρι, όταν είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC ότι ο Πούτιν "δεν πρόκειται να πάει στην Ουκρανία, εντάξει; Μπορείτε να το επισημάνετε και να το γράψετε". Αυτή η δήλωση προκάλεσε τον Στεφανόπουλο να πει: "λοιπόν, είναι ήδη εκεί, δεν είναι;" Ο Τραμπ αργότερα προσπάθησε για να "καθαρίσει" τη γκάφα με ένα μήνυμα στο Twitter.

Ο Τραμπ έχει επίσης αμφισβητήσει την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών και των αρχών ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών πολιτικών στόχων, μια θέση που οι περισσότεροι στο κόμμα του έχουν αποδεχθεί. Και ο πρώην πρόεδρος της εκστρατείας Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, παραιτήθηκε αυτό το καλοκαίρι, όταν οι New York Times ανέφεραν ότι μυστικά λογιστικά βιβλία που βρέθηκαν στην Ουκρανία έδειξαν ότι εκατομμύρια δολάρια προορίζονταν γι 'αυτόν από το φιλορωσικό κόμμα του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

politico.eu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα