Επιμένει στο “Όχι” ο Κουβέλης

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Προσωπικά ότι ήταν δυνατόν να κάνω το έκανα. Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι …»

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Κι εγώ έχω επαναλάβει δημοσίως τις θέσεις μας. Έχω κάνει δηλώσεις και δεν μπορώ να αλλάξω στάση. Είμαι ήρεμος…»

Αυτή ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τηλεφωνικός διάλογος των δύο πολιτικών αρχηγών και δείχνει ότι το αδιέξοδο παραμένει, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις προθέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Αν και κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι την τελευταία ημέρα θα επιδιωχθεί

να βρεθεί ένας… έντιμος συμβιβασμός. Δηλαδή να κάνει σε κάτι πίσω η τρόικα ώστε να διευκολύνει ένα πιθανό «ναι» των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. Άλλωστε, στο παρασκήνιο λέγεται ότι στο κόμμα του κ. Κουβέλη ίσως υπάρχουν δύο – τρεις που δε θέλουν να ρισκάρουν μια πτώση της κυβέρνησης και επισημαίνουν με νόημα: «Φάγαμε την καμήλα των 13,5 δις ευρώ, θα κολλήσουμε στο κουνούπι του επιδόματος γάμου;»

Σε κάθε περίπτωση, ο δίαυλος μεταξύ Μαξίμου και ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει κλείσει οριστικά και ίσως ακόμη και μέσα στο επόμενο τριήμερο να υπάρξουν ξανά επαφές. Επίσης, ο Φ. Κουβέλης φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αποχώρησης από τη Βουλή και παίζει πλέον το «παρών».

Ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ευ. Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να… στηρίξει τον αγώνα που δίνει για να μη διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ αλλά φυσικά αυτό που βασικά τον ενδιαφέρει είναι να μετρήσει τα πράσινα «κουκιά» ώστε να μην υπάρξει κάποιο… ατύχημα την Τετάρτη.

Πάντως, εφόσον περάσουν τα μέτρα την Τετάρτη χωρίς πρόβλημα, αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δε μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση, επομένως θα υπάρξει ριζικός ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος. Δεν αποκλείεται να μπει στο παιχνίδι σε ρόλο αντιπροέδρου ο Ευ. Βενιζέλος, εφόσον φυσικά δεν υπάρξει ανατροπή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα