Επανεκκίνηση από τη ΔΕΘ

16:33 3/9/2016 - Πηγή: Antinews

Την επανεκκίνηση της Ν.Δ. σημαίνει η φετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην οποία θα βρεθεί πρώτη φορά ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι έχει αξιόπιστο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει από τη φετινή ΔΕΘ, όπου θα βρεθεί

στις 16 -18 Σεπτεμβρίου, σε ένα τριήμερο με πολλές επαφές, ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, αλλά και συνέντευξη τύπου, να περάσει το μήνυμα ότι ο ίδιος είναι η εναλλακτική λύση για τον τόπο, ώστε να προσεγγίσει και πολίτες από άλλους χώρους και τους δεξιούς που έχουν φύγει από τη ΝΔ.

Αυτή τη στιγμή η συσπείρωση της Ν.Δ. έχει πιάσει…ταβάνι με 90%, αλλά αυτό δεν αρκεί καθώς όπως λένε πολλοί, πρέπει το κόμμα να κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών και όχι να κερδίζει λόγω της αρνητικής τους γνώμης για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού έργου του κόμματος και θα αναπτύξει σημαντικές πτυχές του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Κυριακής, όπου και θα βρεθεί απέναντι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, επίσης για πρώτη φορά, εννέα μήνες μετά από την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. Αυτό θα είναι και ένα κρίσιμο τεστ για τον ίδιο, καθώς θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, αρκετά εκ των οποίων θα είναι δύσκολα και πρέπει να κρατήσει ισορροπίες.

Την ίδια στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο με κωδικός «ΔΕΘ Μητσοτάκη» και το σύνθημα που δίνεται είναι: Ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία κοντά στην κοινωνία και την παραγωγική Ελλάδα! Κοντά στον πρωτογενή τομέα, τις κοινωνικές δομές, την έρευνα και την αριστεία.

Η νέα εξόρμηση ξεκινά, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ύστερα από οδηγίες του Κυρ. Μητσοτάκη, βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη, προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος).

Ανάμεσα στα άλλα θα γίνουν στοχευμένες επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη θέλουν τόσο η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ όσο και όλων των βουλευτών και στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα να ξεπεράσει τα στενά εθιμοτυπικά όρια μέσα στα οποία γίνονταν οι επισκέψεις αυτές στο παρελθόν. Ο Κυρ. Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συντονιστές, Τομεάρχες, Βουλευτές, Γραμματείες της ΝΔ και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», υπό την εποπτεία του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέματα που αφορούν το νέο status quo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας, την Παιδεία και το ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία. Θα γίνουν επίσης επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των γραμματειών σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι η πρώτη φορά που κάποιο κόμμα με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεφεύγει από τα στενά όρια της επίσκεψης και ομιλίας στην έκθεση και συγκροτεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων με ευρύτερη θεματολογία και δράση στη βόρεια Ελλάδα.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα