Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στo δήμο Καισαριανής;

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να ακυρωθεί η εκλογή της νέας δημοτικής αρχής στην Καισαριανή και να ξαναστηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέου δημάρχου!

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν ένα πραγματικό θρίλερ καθώς ο Αντώνης Καμπάκας (ΠΑΣΟΚ) πέρασε στο δεύτερο γύρο μόλις για μια ψήφο διαφορά απ’ τον Ηλία Σταμέλο (ΚΚΕ). Πιο συγκεκριμένα, ο δεύτερος στην κατάταξη του πρώτου γύρου συνδυασμός πήρε 2767 ψήφους έναντι 2766 που πήρε ο τρίτος συνδυασμός και αποκλείστηκε απ’ το δεύτερο γύρο! Ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός στον πρώτο γύρο ήταν του ΣΥΡΙΖΑ

όπου και συγκέντρωσε 3249 ψήφους.

Στη συνέχεια, η παράταξη του ΚΚΕ που αποκλείστηκε με αυτή την οριακή διαφορά προέβη σε ένσταση και ζήτησε επανακαταμέτρηση του αποτελέσματος η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η προσβολή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου απ’ το ΚΚΕ τότε θα έχουμε επανάληψη του δεύτερου γύρου των εκλογών. Αυτή τη φορά με το δίδυμο Κοντόσταυλος (ΣΥΡΙΖΑ) - Σταμέλος (ΚΚΕ).

Για την ιστορία, ο Γιώργος Κοντόσταυλος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 61,55% στο δεύτερο γύρο της 25ης Μαΐου και έχει εκλεγεί νέος δήμαρχος, επικρατώντας του Αντώνη Καμπάκα που συγκέντρωσε 38,45%.

Σε περίπτωση πάντως που τελικά γίνουν ξανά δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή με μονομάχους ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ αντί του προηγούμενου δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τότε μάλλον η Κουμουνδούρου θα καρδιοχτυπήσει μέχρι να μάθει το τελικό αποτέλεσμα…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα