Εντολή διάσπασης

Τεράστια εντύπωση έχει προκαλέσει η επιλογή της Εφημερίδας των Συντακτών να έχει χθες πρωτοσέλιδο για τη Νέα Δημοκρατία και για τα προβλήματα που φέρεται να έχει.

Καθόλου τυχαίος δεν είναι και ο τίτλος και υπότιτλος που χρησιμοποιεί, δηλαδή «Καραμανλικοί στα κάγκελα - Οργή από τα πυρά που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός».

Έχει μάλιστα και άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος από σαμαρικός, αίφνης δηλώνει καραμανλικός. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Στο… ας το πούμε

ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους καραμανλικούς που δεν θα ανεχθούν άλλο να τους επιτίθενται τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ κι ότι πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Προειδοποιούν δε οι στενοί συνεργάτες του ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί, απειλώντας προφανώς με κάτι. Μήπως θα πάρει τους δικούς του και θα φύγουν από τη ΝΔ;

Ο συντάκτης του άρθρου είτε βγάζει από το μυαλό του τις πληροφορίες σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ είτε έχει «αποκλειστικές» ειδήσεις από το καραμανλικό στρατόπεδο. Αυτό σημαίνει ότι ο συντάκτης μιας φιλοσυριζαίϊκης εφημερίδας πήρε τις εντολές του;

Παρόμοιο ρεπορτάζ είχε προ ημερών και η Αυγή διότι προφανώς οι… αριστερές, κυβερνητικές εφημερίδες έλυσαν τα προβλήματα της κυβέρνησης και τώρα καταπιάστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία.

Μα είναι τόσο προφανές. Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι η εντολή από το Μαξίμου είναι να διασπάσουν τη ΝΔ. Ο Τσίπρας και οι ψεκασμένοι φίλοι του έχουν αντιληφθεί πως πλέον δεν περνά η μπογιά τους. Όπου κι αν πηγαίνουν θα τρώνε ξύλο για τα ψέματα που είπαν. Για τις περικοπές στις συντάξεις, για τον ΕΝΦΙΑ και για τόσα άλλα που υποσχέθηκαν και ποτέ δεν υλοποίησαν. Την ίδια στιγμή γέμισαν την Ελλάδα μετανάστες, αποφυλακίζουν μεγαλοεγκληματίες, στήνουν νέα διαπλοκή χειρότερη από την προηγούμενη, απειλούν δημοσιογράφους, κάνουν μπίζνες με επιχειρηματίες. Αλλά βλέπουν ότι τίποτε δεν θα τους σώσει. Η οργή του λαού θα εκφραστεί σύντομα γιατί πλέον η πλειοψηφία τους θεωρεί λαμόγια, μια συμμορία που το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί κομματικούς στρατούς. Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, τεμπελχανάδες του χειρίστου είδους που έφτασαν μέχρι και τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998 να διορίσουν. Δε λέμε δίκιο έχουν που φώναζαν τόσο καιρό. Που θα πάει όμως να δουλέψει ένας 50άρης που έδωσε πριν από 18 ολόκληρα χρόνια εξετάσεις; Είναι αυτό κράτος όταν χιλιάδες παιδιά με πτυχία σηκώνονται και φεύγουν γιατί δε βρίσκουν μια δουλειά με 600 ευρώ;

Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι έχει να κάνει με απατεώνες, με ψεύτες, υποκριτές και χυδαίους αλαζόνες που δεν έχουν ούτε την παιδεία, ούτε τη σοβαρότητα να σταθούν στο ύψος των ιστορικών στιγμών για την Ελλάδα. Το Μαξίμου καταλαβαίνει πλέον ότι όποτε πάει σε εκλογές θα συντριβεί.

Τι έχει μείνει λοιπόν για τη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας; Nα πολεμήσει με ύπουλα μέσα τον αντίπαλο. Ο στόχος είναι να αποδομήσει τον Μητσοτάκη, να διαλύσει τη ΝΔ, να την αποδυναμώσει ώστε να μην καταφέρει να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών ή της Αυγής έχουν βασικό στόχο να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό της ΝΔ, λειτουργούν ως προβοκάτορες. Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη ΝΔ, το αντίθετο. Όμως, τα εσωτερικά προβλήματα σε ένα κόμμα λύνονται με ξεκάθαρες κουβέντες και με ειλικρίνεια κι όχι να αφήνουν τον αντίπαλο να επιχαίρει και ταυτόχρονα να δυναμιτίζει το κλίμα.

Η καλύτερη λύση, η σωτηρία του Τσίπρα θα ήταν η διάσπαση της ΝΔ. Να φύγει ο Καραμανλής, να τσακωθεί με τον Κυριάκο και τον Σαμαρά, να κάνει άλλο κόμμα και ούτω κάθε εξής. Είναι τόσο καλά στημένο το παιχνίδι που μέχρι και τον Σαμαρά εμπλέκουν, πότε με το ότι θα φτιάξει δικό του κόμμα και πότε με το να… εγκαταλείπει τον Μητσοτάκη που στήριξε για το καλό της ΝΔ και της χώρας.

Στο στημένο αυτό παιχνίδι υπάρχουν πολλοί «χρήσιμοι ηλίθιοι» που παίζουν το ρόλο του μπουρλοτιέρη. Άνθρωποι που ούτε η μάνα τους δεν θα τους ήξερε, βγαίνουν και κάνουν παρεμβάσεις που στόχο έχουν να προκαλέσουν ζημιά παρά να ενώσουν. Κάποιοι ζητούν εξηγήσεις για τις «επιθέσεις» που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός. Άλλοι στρώνουν βάγια για να τον ξαναυποδεχθούν όταν περάσει η περίοδος της «αιώνιας λιακάδας». Και κάποιοι όψιμοι καραμανλικοί επιτίθενται στην ηγεσία της ΝΔ που ναι μεν δεν τα κάνει όλα καλά αλλά αυτούς έχουμε και μ’ αυτούς θα πολεμήσουμε τους ανεκδιήγητους Συριζαίους. Τουλάχιστον ο Κυριάκος ήταν μέσα σ΄αυτούς που έδωσαν αγώνα να μη χρεοκοπήσει η χώρα όταν ο Παπανδρέου την άφησε διαλυμένη. Ο Καραμανλής και ορισμένοι άλλοι που τώρα έχουν γίνει καραμανλικότεροι του… μεγάλου ηγέτη που κρύβονταν;

Εν πάση περιπτώσει τα «σκυλιά που γαβγίζουν δεν δαγκώνουν». Αλλά κάνουν ζημιά, παίζουν το παιχνίδι του Τσίπρα, γίνονται πιόνια του κι αυτό είναι μεγάλη τραγωδία για τους ίδιους και μεγάλη απογοήτευση για όλους εμάς που δεν μπορούμε να βλέπουμε τους απατεώνες στην εξουσία.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η παρατεταμένη σιωπή του βουλευτή της ΝΔ, πρώην αρχηγού και πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Η μία άποψη είναι ότι πρόκειται για ένοχη σιωπή, έχει δηλαδή συμμαχήσει ξεκάθαρα με τον εχθρό και θα διαλύσει τη ΝΔ.

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό, θα ήταν προδοσία και έγκλημα. Η άλλη άποψη είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει. Να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με το ιστορικό όνομα που κουβαλά, πολλώ δε μάλλον οι αριστεροί.

Ο κ. Καραμανλής πρέπει να βάλει ο ίδιος τέλος στα σενάρια περί σύμπλευσής του με τον κ. Τσίπρα και παρέα τον Παυλόπουλο, Παπαγγελόπουλο κ.λπ.

Να βγει λοιπόν και να πει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και με τους άθλιους υπονομευτές που προέρχονται από τη ΝΔ αλλά θέλουν τη διάλυσή της.

Ο κ. Καραμανλής το χρωστάει στο όνομά του, στην οικογένειά του, στο κόμμα που τον εμπιστεύτηκε, στους οπαδούς που τον πίστεψαν και τον πιστεύουν, στην κοινωνία ολόκληρη που αγωνιά για την επόμενη ημέρα. Αν δεν το κάνει, αν δε βγει μπροστά τότε θα έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για Εφιάλτες. Όσο για τους τζάμπα μάγκες που βγαίνουν και λένε δεξιά κι αριστερά διάφορα ανόητα πράγματα, και που ασχολούμαστε μαζί τους πολύ τους είναι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα