Η ελλαδα εκανε την 5η καλυτερη παρουσια στην ιστορια των ολυμπιακων αγωνων

00:01 23/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα σημείωσε την 5η πιο επιτυχημένη παρουσία της στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και ταξίδεψε στο Ρίο με την μικρότερη αποστολή...
από την Ατλάντα και μετά, κατάφερε να ξεπεράσει σε μετάλλια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου το 2008 και το 2012 αντίστοιχα.

Τα
έξι μετάλλια συνολικά, κρίνονται ως άκρως επιτυχημένη εικόνα των Ελλήνων αφού μόλις τέσσερις διοργανώσεις ξεπέρασαν αυτόν τον αριθμό.

Το 1986 στην Αθήνα, το 2004 πάλι στην Αθήνα με την κατάκτηση 16 μεταλλίων, το 2000 στο Σίδνεϊ με την κατάκτηση 13 μεταλλίων και το 1996 στην Ατλάντα με 8 μετάλλια, ήταν οι τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις, στις οποίες οι ελληνικές αποστολές έλαμψαν με την παρουσία τους.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα έξι μετάλλια που κατατάσσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας σε περίοπτη θέση για τα ελληνικά χρώματα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφερε το πρώτο χρυσό στον ελληνικό στίβο μετά το 2004, όπως και ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ελληνική γυμναστική ενώ η Άννα Κορακάκη έφερε στη σκοποβολή το πρώτο μετάλλιο μετά το 1920, αλλά με το χρυσό και το χάλκινο που κατέκτησε, έγινε και η πρώτη που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1908 και το 1912.
Μεγάλη επιτυχία φυσικά και του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην κολύμβηση, με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Σημαντικές όμως ήταν και οι 14 συμμετοχές σε τελικούς εκτός από τα μετάλλια ενώ στην πρώτη 8άδα είχε συνολικά 12 παρουσίες.

Κόντρα στις δυσκολίες και την κρίση που μαστίζει τον ελληνικό αθλητισμό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, θα μείνουν ψηλά στην ιστορία για τις ελληνικές συμμετοχές!
Keywords
Τυχαία Θέματα