Ένοπλοι εισέβαλαν στο Intercontinental στην Καμπούλ και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων[εικόνες]

Τουλάχιστον 4 ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ και άνοιξαν πυρ εναντίον πελατών αργά το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).

H είδηση έγινε γνωστή από πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Αφγανιστάν που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα τις αναφορές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δημοσιογράφος

της Wall Street Journal ανέφερε ότι οι δράστες φώναζαν «Αλάχου Άκμπαρ» και ότι οι ένοπλοι πετούσαν ανθρώπους από τον τρίτο και τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ μπροστά στο ξενοδοχείο υπάρχουν τέσσερα πτώματα.

Hindustan Times✔@htTweets

#BREAKING | A group of three or four gunmen attacked the Intercontinental Hotel in the Afghan capital Kabul http://www.hindustantimes.com/world-news/kabul-s-intercontinental-hotel-under-attack-by-gunmen/story-JXDXAZoUymlzscvlDKwbXI.html

7:30 μ.μ. - 20 Ιαν 2018

Kabul’s Intercontinental hotel under attack by gunmen

A group of three or four gunmen attacked the Intercontinental Hotel in the Afghan capital Kabul.

hindustantimes.com 22 απαντήσεις 2121 Retweet 2323 "μου αρέσει"

Άνθρωπος που δραπέτευσε από το ξενοδοχείο ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί ή τραυματίες. Λίγη ώρα αργότερα, Αφγανός δημοσιογράφος επικαλούμενος αξιωματούχο ασφαλείας της Καμπούλ, ανέφερε και αυτός ότι υπάρχουν 15 θύματα. Δημοσιογράφος μεγάλου Αφγανικού μέσου ανέφερε ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν έως και τους 30!

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ναζίμπ Ντανίς, ανάμεσα στους ενόπλους είναι και καμικάζι, ενώ οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, έχοντας φυσικά αποκλείσει την περιοχή, προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν. Επίσης ανέφερε ότι δύο εκ των τεσσάρων δραστών είναι νεκροί. Tέλος, ανέφερε ότι αρκετοί πελάτες αλλά και μέλη του προσωπικού έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή περιοχή στο ξενοδοχείο, από τις ειδικές μονάδες αντιμετώπισης κρίσεων.Οι τέσσερις άντρες κρατούσαν αυτόματα και ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Οι ένοπλοι, σύμφωνα με τον Αφγανό δημοσιογράφο Μπιλάλ Σαρουάρι, μπήκαν στο ξενοδοχείο από την κουζίνα και κινήθηκαν στα δωμάτια 104 και 105. Η επίθεση ξεκίνησε όταν σημειώθηκε μια έκρηξη με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με μια πηγή από τους κόλπους των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η ομάδα των ενόπλων άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου προτού αποσυρθεί στον τρίτο όροφο, σύμφωνα με μια άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το περιστατικό συμβαίνει μόλις πέντε ημέρες αφού δύο πύραυλοι χτύπησαν τον διπλωματικό χώρο του κεφαλαίου του Αφγανιστάν.

Θυμίζεται πως το ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο ενόπλων, σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν τον Ιούνιο του 2011, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.


Vineet_24@vineet_24

Porki Taliban repeats what it's masters perfected in Mumbai attack.
Intercontinental Hotel in Kabul attacked by Taliban, guests killed, hostages taken.
Gun battle still onhttps://goo.gl/images/2KwndY

7:27 μ.μ. - 20 Ιαν 2018

11 απάντηση 1010 Retweet 55 "μου αρέσει"

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένοπλοι, Intercontinental, Καμπούλ, [εικόνες],enoploi, Intercontinental, kaboul, [eikones]