Ένοχος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ»

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της ανήλικης χορεύτριας νυχτερινού κέντρου. Δικαστήριο του Μιλάνου επέβαλε στον Μπερλουσκόνι φυλάκιση επτά ετών και ισόβιο αποκλεισμό από τα δημόσια αξιώματα, καθώς τον καταδίκασε για σεξουαλική συνεύρεση επί πληρωμή με την ανήλικη καθώς και για κατάχρηση εξουσίας.

Το πάνελ των τριών δικαστών –όλες γυναίκες- είχε προτείνει κάθειρξη έξι ετών για την κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαρούγκ, γνωστή με το ψευδώνυμο «Ρούμπι η καρδιοκατακτήτρια»,

όταν ακόμη εκείνη ήταν έφηβη, κατά τη διάρκεια των περίφημων πάρτι «μπούνγκα – μπούνγκα», στη βίλα του Καβαλιέρε έξω από το Μιλάνο. Είχε επίσης ζητήσει τον ισόβιο αποκλεισμό του από κάθε δημόσιο αξίωμα.

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο θα πρέπει να εφαρμοστούν εφόσον επικυρωθούν και μετά την έφεση. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση συνασπισμού του ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα, που υποστηρίζεται από το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί κάθετα τις κατηγορίες. Το ίδιο έχει συμβεί και με την Ελ Μαρούγκ, η οποία έχει αρνηθεί ρητώς ότι ήταν ιερόδουλη, καθώς και ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον ιταλό πολιτικό και επιχειρηματία. Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σκληρή απόφαση.

reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα