WSJ: «Η Ελλάδα σε τεντωμένο σχοινί»

Στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία οδήγησε την Ελλάδα αναφέρεται η Wall Street Journal. Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα σε τεντωμένο σχοινί», η εφημερίδα επισημαίνει πόσο δυσχερής είναι η θέση της Ελλάδας, καθώς «μια κυβέρνηση στην Αθήνα

που τείνει να καταρρεύσει κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει ένα ξεκαθάρισμα δεν είναι πιθανό να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της, πόσο μάλλον να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις λιτότητας που έχει κάνει με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ».

Παρότι αναφέρει ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, δεν ήταν «ακριβώς ένα πρότυπο αποτελεσματικής συρρίκνωσης του κράτους», το δημοσίευμα τονίζει: «Ο κύριος Σαμαράς είχε δίκιο να υποστηρίξει την απόφασή του, ακόμα και όταν οι σύμμαχοί του στη κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, απείλησαν με πρόωρες εκλογές. Επί τρεις δεκαετίες, η ΕΡΤ υπήρξε ένα από τα πολλά οχήματα της ελληνικής γραφειοκρατίας για πολιτικό πατρονάρισμα. Κάθε φορά μετά τις εκλογές, οι πιστοί οπαδοί του κόμματος που επικρατούσε ανταμείβονταν με καλοπληρωμένες αργομισθίες στο σταθμό. Ο κ. Σαμαράς είχε αποκαλέσει την ΕΡΤ “Jurassic Park” σπατάλης και διαφθοράς».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η τάξη κινδυνεύει να καταρρεύσει από οποιοδήποτε περιστατικό, καθώς η χώρα βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης. «Ένας νέος γύρος απολύσεων στο δημόσιο, άλλη μια αύξηση των φόρων, μια ρατσιστική δολοφονία από την ακραία εθνικιστική Χρυσή Αυγή, ένας θάνατος πολίτη από την αστυνομία από ατύχημα: Σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να φέρει ταραχές στη χώρα».

wsj

Keywords
Τυχαία Θέματα