Ενοχλημένοι οι καραμανλικοί με τον Μητσοτάκη για την υπόθεση Παππαγγελόπουλου;

20:38 9/3/2016 - Πηγή: Antinews

Μαθαίνουμε ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί ψυχρό κλίμα. «Η βρόχα έπεφτε στρέιτ θρου», που έλεγε και ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας. Ακούγεται ότι επικρατεί παγωμάρα επειδή λέει ότι οι καραμανλικοί είναι σφόδρα ενοχλημένοι με την υπόλοιπη ΝΔ και κυρίως με την ηγεσία λόγω της υπόθεσης του... «καραμανλικού» Παππαγγελόπουλου. Την υπόθεση των απειλών δηλαδή σε εισαγγελέα και της ωμής παραβίασης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Επίσης ενοχλήθηκαν γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να αντικαταστήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (από την οποία θα

περάσει ο Παπαγγελόπουλος για να δώσει εξηγήσεις) τον Β. Μεϊμαράκη με τον Μάκη Βορίδη. Οι καραμανλικοί λένε ότι η αντικατάσταση αυτή έγινε ακριβώς για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου ο οποίος είναι γνωστός φίλος του πρώην πρωθυπουργού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Κάποιοι λένε, χωρίς να επιβεβαιώνεται, ότι οι... κύκλοι της Ραφήνας εμφανίζονται ενοχλημένοι επειδή η ΝΔ επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης που είναι γνωστός «καραμανλικός» και κάποιοι ζητούν ακόμη και την αποπομπή του.

Μάλιστα, τη χθεσινή αίτηση της Ν.Δ. για να συγκληθεί η Επιτροπή, στην οποία αναφέρονται κατά την αξιωματική αντιπολίτευση παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη («βουτιά» στην επετηρίδα, επιλογές αρεστών στην κυβέρνηση ηγεσιών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αναφορά στη μήνυση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στον συνταγματολόγο Γ. Τσακυράκη, κ.α.) δεν την υπογράφει ο κ. Μεϊμαράκης, εν αντιθέσει με τους Γιάννη Τραγάκη, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον κ. Αθανασίου και τον Κώστα Τζαβάρα.

Δεν ξέρουμε πράγματι αν ισχύουν όλα αυτά; Μπορεί να είναι παιχνίδια ορισμένων που δεν έχουν ρόλο στη ΝΔ και θέλουν να δείξουν ότι υπάρχουν. Μπορεί πάλι κάποιοι να ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη και να θέλουν το κόμμα να είναι πάντα κάτω, χωρίς να μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Άλλωστε, και η «χαλαρή» αντιπολίτευση του Μητσοτάκη προδιαθέτει ορισμένους στο να παίζουν τέτοια παιχνίδια.

Αν πάλι οι καραμανλικοί ή όποιοι άλλοι νομίζουν ότι κάνουν κουμάντο στη ΝΔ είναι γελασμένοι και καλό είναι να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών.

Κι εν πάση περιπτώσει, γιατί να θέλουν ορισμένοι να καλύψουν τον «καραμανλικό» Παπαγγελόπουλο;

Επειδή είναι «καραμανλικός» πρέπει να τον προστατεύουμε; Άλλωστε ως «καραμανλικός» και πρώην δικαστικός δεν θα έπρεπε να αγκαλιάσει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Εκτός βεβαίως κι αν ήταν απλά επιλογή του κατοίκου Ραφήνας. Του είπε να πάει στον Αλέξη κι αυτός, γνωρίζοντας καλά τη Δικαιοσύνη αλλά και με πέρασμα στην ΕΥΠ, κάνει μια δουλειά που του ανατέθηκε.

Η κριτική που ασκείται δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και έχει να κάνει με την ωμή παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αν ο Μεϊμαράκης ή ο μέντοράς του θέλουν ακόμη να κάνουν «σέρβις» στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον πηγαίνουν... χαλαρά, ας μην πέσουν στην παγίδα όλοι στη ΝΔ. Ούτε και ο Μητσοτάκης που πρέπει να ξυπνήσει και να σπάσει το απόστημα εντός του κόμματος ή έξω από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα