Ένα ακόμη λάβαρο αντίστασης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Σαμαρά έπεσε

22:22 7/6/2016 - Πηγή: Antinews

27 Φεβρουαρίου 2014

Eκδήλωση με τίτλο "Το Ελληνικό Δεν Πωλείται" διοργανώνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, καταληκτική ημερομηνία για τις δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης, (Κύπρου 68, Αργυρούπολη) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

και οι βουλευτές της Β΄Αθήνας Ρένα Δούρου (υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής) και Νάντια Βαλαβάνη.

18 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

»Η κυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής επισπεύδει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για 99 χρόνια του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development συμφερόντων Ομίλου Λάτση.

»Με την επιλογή της αυτή η κυβέρνηση δείχνει για πολλοστή φορά τις αυταρχικές της πρακτικές απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιστημονικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και κοινωνικά κινήματα, την απαξιωτική της στάση απέναντι σε θεσμούς και νόμιμες διαδικασίες, αλλά ακόμα και την πλήρη αδιαφορία της για τις μελλοντικές ποινικές συνέπειες που θα έχει για τα μέλη της και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα πράγματα όμως είναι απλά: Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη. Είναι παράνομη και θα καταρρεύσει σύντομα, μαζί με την κυβέρνηση που τη στήριξε».

Οκτώβριος 2014

Δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του Ελληνικού εξαπέλυσε το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΤΕΕ), υποστηρίζοντας ότι η αξία της έκτασης είναι τριπλάσια σε σχέση με αυτή που συμφωνήθηκε. «Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα κακής ποιότητας δημοπρατήριο, χωρίς τιμές εκκίνησης και με μία προσφορά. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, παρουσιάζοντας την οικονομοτεχνική μελέτη του Επιμελητηρίου. Ο Σπίρτζης είναι σήμερα υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα.

Από το ΤΑΙΠΕΔ πάντως διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για τη μελέτη του ΤΕΕ. Σημειώνεται για παράδειγμα πως η μελέτη του ΤΕΕ «προβλέπει πως το 40% της έκτασης θα αξιοποιηθεί για κατασκευή κατοικιών, χωρίς να αναλύεται το πού θα διατεθεί τελικά αυτή η τεράστια προσφορά κατοικιών, και το πώς θα απορροφηθεί από μια αγορά ακινήτων, που παρουσιάζει ιστορικά το υψηλότερο στοκ αδιάθετων διαμερισμάτων»

Η οικονομοτεχνική μελέτη του ΤΕΕ παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση. Και υπολογίζει την αξία της έκτασης του Ελληνικού-Αγίου Κοσμά σε 3 δισ. ευρώ.

Η αξία αυτή είναι 222% μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ που συμφώνησε κατ' αρχήν το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της συγκεκριμένης έκτασης, αναφέρει το ΤΕΕ. Αντιστοιχεί σε κόστος γης 92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δόμησης, «αξία που δεν υπάρχει πουθενά στις γύρω περιοχές», όπως προσθέτει.

Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα, κορυφαίων υπουργών και στελεχών οι οποίοι μπλόκαραν τη σύμβαση για το Ελληνικό και τώρα την υπογράφουν στα... τέσσερα μαζί με τον Πάνο.

Μιλώντας δήθεν για... επανδιαπραγμάτευση πανηγυρίζουν οι ίδιοι που ήθελαν να μετατρέψουν την έκταση σε... λαχανόκηπους προκειμένου να φυτρώνουν αγγουράκια και ραπανάκια. Είναι οι ίδιοι που ξεσήκωναν τον κόσμο για να μη γίνει η επένδυση που οι ίδιοι τώρα υπογράφουν.

Δεν θα μπούμε στη λογική αν πρέπει να γίνει ή όχι το έργο, γιατί το πήρε ο Λάτσης και γιατί άλλοι επιχειρηματίες θέλουν να μη γίνει η επένδυση των 8 δισ. Θέλουμε να δείξουμε την υποκρισία τους. Ένα ακόμη λάβαρο αντίστασης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Σαμαρά έπεσε. Αλλά έπεσε με... «επαναδιαπραγμάτευση». Άραγε ο Σπίρτζης τι λέει για τη συμφωνία για το Ελληνικό; Ο ίδιος δεν είναι που έβγαλε αυτή την ανόητη έκθεση ως πρόεδρος του ΤΕΕ και μιλούσε για ξεπούλημα; Θα βάλει την υπογραφή του τώρα στη συμφωνία;

Ο Τσίπρας που μιλούσε σε εκδηλώσεις για το «ξεπούλημα» από την κυβέρνηση Σαμαρά τώρα τι θα κάνει; Θα πάει να κόψει κορδέλες;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα