Ελάφρυνση των βαρών!!!

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά και σήμερα, ο καιρός είναι ανοιξιάτικος. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες, πίνει τα καφεδάκια του, τρώει και κανένα μαριδάκι, αν του έχουν μείνει και τίποτε λεφτά, πίνει και κανένα τσίπουρο. Μαζεύει ήλιο, χαζεύει γκόμενες που τα έχουν πετάξει όλα έξω και σκέφτεται που θα βρει λεφτά να πάει στο χωριό το Πάσχα να φάει το κοκορέτσι.

Ελληνικά πράγματα δηλαδή που δύσκολα μπορούν να εξαφανιστούν, όσες τρόικες κι αν έρθουν, όσα μνημόνια κι αν εφαρμοστούν.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών μια ομάδα δύσμοιρων υπουργών και υπαλλήλων επί ώρες κάνει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέχρι τις 5 το πρωί. Εκεί παίζονται πολλά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση έχοντας απέναντί τους δανειστές οι οποίοι θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και δεν καταλαβαίνουν Χριστό.

Ωστόσο, στις καφετέριες και κάτω από τον ήλιο όποιος τυχερός είχε πάει το Σαββατοκύριακο ουδόλως ενδιαφερόταν για το τι συμβαίνει στην πλατεία Συντάγματος. Ξέρετε με τι ασχολούνταν και τι τους «έκαιγε»; Η τσέπη τους που πονάει αλλά και διάφορα μέτρα που ακούγονται σαν φήμες αλλά που τις περισσότερες φορές μπαίνουν ως προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευτεί κάποια δόση.

Ακούγεται για παράδειγμα ότι έπεσε στο τραπέζι πρόταση για φορολόγηση των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε ακινησία, οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν τις πινακίδες γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα ετήσια τέλη, βενζίνη ή συντήρηση και τα έχουν κλεισμένα σε κάποιο γκαράζ. Κάποιος φωστήρας λοιπόν σου λέει ότι μπορούν να πληρώσουν όλοι αυτοί (που δεν είχαν να πληρώσουν τα τέλη), ένα ετήσιο τέλος ακινησίας προκειμένου να εισπράξει το κράτος 100-150 εκατ. ευρώ. Τ’ ακούει αυτό ο Έλληνας και μεταξύ καφέ και τσίπουρου του Σαββατοκύριακο ρίχνει και μερικά καντήλια στους πολιτικούς. Διότι ποιος θα φταίει αν μαζευτούν 1.000 ιδιοκτήτες ακίνητων Ι.Χ. και τα κάψουν στο Σύνταγμα;

Ακούνε επίσης ότι επιβάλει η τρόικα (οι κουκουλοφόροι επιχειρηματίες λέμε εμείς) ομαδικές απολύσεις, κατώτατο μισθό όχι μόνο στους νέους έως 25 ετών αλλά και στους μακροχρόνια άνεργους καθώς και λοκ άουτ, δηλαδή να κλείνουν οι εταιρείες όποτε ανακοινώνεται απεργία και να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους με ένα εκβιασμό άνευ προηγουμένου. Και ρίχνουν τέτοιο βρίσιμο που σίγουρα θα φτάνει μέχρι το Σύνταγμα.

Ακούνε επίσης ότι θα πληρώνουν 5, 10 ή 20 ευρώ για να πάνε στα νοσοκομεία, 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων ή σκέφτονται που θα βρουν το φάρμακο της μάνας τους με κλειστά φαρμακεία.

Και φυσικά διαβάζουν στις κυριακάτικες εφημερίδες ότι θα πληρώσουν 4 φόρους μαζί τώρα που θα γίνει η φορολογική δήλωση ή ότι αν δεν πληρώσουν γιατί δεν έχουν τα χρέη τους θα τους πάρουν τη σύνταξη ή το μισθό.

Αυτά, λοιπόν, είναι προβλήματα της καθημερινότητας που καίνε τον κόσμο. Αν και έχουν άμεση σχέση με την τρόικα, ουδόλως σκέφτονται αν θα κλείσει ή όχι η διαπραγμάτευση. Αυτό που τους δένει κόμπο στο λαιμό είναι η καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων και όλα αυτά που ακούγονται ότι θα ισχύσουν. Κι όταν έρχεται και ο υπάλληλος της εταιρείας δημοσκόπησης να τον ρωτήσει αν θα ψηφίσει κυβέρνηση ή ΣΥΡΙΖΑ ή Ποτάμι τι πιστεύετε ότι απαντά; Απλά διαβάστε τα γκάλοπ, στημένα ή όχι, που βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν η κυβέρνηση δεν καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης της καθημερινότητας με ελάφρυνση των βαρών, τότε ο πολιτικός αχταρμάς, το χάος που βλέπουμε θα συνεχίσει να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Και τότε θα εμφανιστούν κι άλλοι νεόκοποι σωτήρες σαν τον Θεοδωράκη οι οποίοι θα παίρνουν 10% απλά και μόνο γιατί κουβαλάνε ένα σακίδιο στην πλάτη και το παίζουν εναλλακτικοί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα