Σαμαράς καλεί Βορίδη για υπουργείο

Πληθαίνουν τα σενάρια του κυβερνητικού ανασχηματισμού με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη να αποτελεί πρόσωπο «κλειδί» για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επιδιώκοντας να δώσει νέο αέρα και να φρεσκάρει το κυβερνητικό σχήμα, ο Πρωθυπουργός αναζητεί πρόσωπα που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το στόχο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», κύκλοι του Μαξίμου πρότειναν στον κ. Σαμαρά την τοποθέτηση του

Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πρόταση που φέρεται να απορρίπτει ο πρωθυπουργός, θεωρώντας πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον Γιάννη Μιχελάκη να παραμένει σε καίρια θέση της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Βορίδης πέραν τη απήχησης της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, χαίρει της εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά, μετά από πλήθος αντιπαραθέσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση από τις οποίες βγήκε κερδισμένος, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πρωταγωνιστές του νέου κυβερνητικού σχήματος. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι ο κ. Βορίδης διατηρεί και… υψηλότερες φιλοδοξίες, κάτι που ωστόσο δεν προβληματίζει το Μαξίμου, καθώς έχει επιδείξει εξαιρετικά «νομιμόφρονα» συμπεριφορά, χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα.

Τα σενάρια του ανασχηματισμού κάνουν λόγο για νέο κυβερνητικό σχήμα πιθανώς και πριν τις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Σαμαράς καλεί Βορίδη για υπουργείο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα