Έκρηξη στο Μανχάταν: Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας "βλέπει" ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Έκρηξη -χωρίς νεκρούς- σημειώθηκε σε πλατφόρμα του μετρό κάτω από το σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στο κεντρικό Μανχάταν, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να κάνει λόγο για "απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας".

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, χωρίς να απειλείται η ζωή τους, μεταξύ των οποίων

ο ύποπτος άνδρας που συνελήφθη για την έκρηξη.

Ο άνδρας φέρεται να ήταν ζωσμένος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε σωλήνα (pipe bomb), ο οποίος εξερράγη περίπου στις 7:30 ώρα Νέας Υόρκης (14:30 ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ύποπτος είναι ο 27χρονος AkayedUllah.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το συμβάν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, έκανε λόγο απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ νωρίτερα τοπικά μέσα παρουσίαζαν τον δράστη ως βομβιστή αυτοκτονίας. Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ ζητήθηκε από το κοινό να αποφύγει την γύρω περιοχή.

Το Port Authority είναι ένας κεντρικός σταθμός λεωφορείων και μετρό στη διασταύρωση της 42ης Οδού με την 8η Λεωφόρο, πολύ κοντά στην Times Square. που εξυπηρετεί επιβάτες του Νιου Τζέρσεϊ και άλλες περιοχές της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο σταθμός χρησιμοποιείται καθημερινά από περίπου 230.000 επιβάτες.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκρηξη, Μανχάταν, Απόπειρα, Νέας Υόρκης,ekrixi, manchatan, apopeira, neas yorkis