Εκεί που μας χρωστούσαν (οι Γερμανοί) μας πήραν και τον γάιδαρο

Με επικριτικό και ειρωνικό ύφος και με τίτλο «Η ΕΡΤ συνεχίζει να αναστατώνει την Ελλάδα» ασχολείται με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Den Spiegel» χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ «πειρατικό σταθμό». Το Spiegel on line, αφού χαρακτηρίσει περίπλοκη την αναζήτηση της μελλοντικής ελληνικής ραδιοτηλεόρασης περιγράφει τη διαδρομή

του ενδιάμεσου φορέα «ΔΤ» από το ιδιωτικό στούντιο της Παιανίας στη Γενική Γραμματεία προβάλλοντας ταινίες – «κονσέρβες».

Αναφερόμενος στην καταργηθείσα ΕΡΤ ο συντάκτης του δημοσιεύματος επισημαίνει ότι το Ραδιομέγαρο έχει καλυφθεί με πανό των εργαζομένων και καταληψιών που αρνούνται να δεχτούν το ότι ο πρωθυπουργός έκλεισε μονομερώς την ΕΡΤ – ως δήθεν «ναό της αμαρτίας» και δημόσιας σπατάλης. Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη συνέντευξη στο “Spiegel” του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Π.Καψή ο οποίος αφού διαβεβαιώνει ότι «η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει», παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι «ορισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα».

«Πώς ειδικά οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές θα σταματήσουν το ‘λάδωμα’, που σφράγισε τους ίδιους επί δεκαετίες;», ρωτά το περιοδικό, για να λάβει «πληρωμένη» απάντηση από τον υφυπουργό: «Γι’ αυτό έβαλαν εμένα», υποσχόμενος ότι δεν θα δεχτεί καμία επιρροή και θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία του νέου ιδρύματος, με ένα εποπτικό συμβούλιο κατά το πρότυπο του BBC.

Στην πρόσκληση του συντάκτη του ρεπορτάζ ανταποκρίθηκε και ο παρουσιαστής Φάνης Παπαθανασίου. Σε εκπομπή του ΑRD με τίτλο «Ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι αγώνας για τη δημοκρατία» γίνεται αναφορά στο μεταβατικό σχήμα επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις φυλάσσονται από την αστυνομία και πως το “ψευδο-υποκατάστατο προγράμματος”, συνίσταται σε εκπομπές με φολκλορικό χαρακτήρα, παρωχημένα ντοκιμαντέρ και ελληνικές ταινίες. Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχουν δελτία ειδήσεων και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας ψηφίζεται ένα δραστικό πακέτο μέτρων λιτότητας που προβλέπει μαζικές απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα