Είναι αργά για δάκρυα

Οι Έλληνες ψήφισαν. Έδωσαν στον Τσίπρα την εντολή να εφαρμόσει μια πολιτική που ο ίδιος πιστεύει. Το Μνημόνιο ήταν δεδομένο, μέχρι και το… ΚΚΕ θα το εφάρμοζε αλλά είναι διαφορετικός ο τρόπος, το μείγμα της πολιτικής που θα ακολουθούσε το κάθε κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει έναν συγκεκριμένο

τρόπο ο οποίος, είτε δεν έγινε αντιληπτός, είτε ο κόσμος αδιαφόρησε γι’ αυτόν στις πρόσφατες εκλογές. Δεν φταίει ούτε ο Τσίπρας που μας κορόιδεψε στα μούτρα μας, ούτε κανένας ξένος που υποτίθεται ότι είναι σκληρός κι ανάλγητος.

Είχαμε το μαχαίρι είχαμε και το πεπόνι και ως… σοφοί πολίτες επιλέξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μας κυβερνήσει.

Τα γράφουμε όλα αυτά προκειμένου να προλάβουμε τις… κοινωνικές αντιδράσεις. Γιατί βλέπουμε να έρχεται νέο τσουνάμι διαμαρτυριών με κλεισμένους δρόμους από αγρότες, διαδηλώσεις από μισθωτούς, συνταξιούχους και… μπαχαλάκηδες, καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ή ακόμη και «χαρακίρι» έξω από το Μαξίμου. Δεν ξέρουμε αν θα αυτοκτονήσει και κανένας απελπισμένος συνταξιούχος έξω από το Σύνταγμα, όμως είναι σίγουρο ότι τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Ή μήπως όχι; Ή μήπως δεν έχουμε δικαίωμα να εξεγερθούμε; Μήπως δώσαμε λευκή επιταγή στον στρατηγό Αλέξη και τον υποδεκανέα Πάνο να κάνουν ό,τι θέλουν; Μήπως τους είπαμε: «Έχετε το ελεύθερο κύριοι να μας τσακίσετε στους φόρους και στα σκληρά μέτρα τα οποία μεν προβλέπονται από το Μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που τα εφαρμόζει και επιλέγει ποια θέλει;»

Τι μας είπαν οι δανειστές; Κάντε μεταρρυθμίσεις και φέρτε χρήμα στα ταμεία. Όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καμιά μεταρρύθμιση. Μόνο φόρους και περικοπές βλέπουμε. Κανένα επάγγελμα δεν έχει ανοίξει για να μειωθούν οι τιμές στα προϊόντα, κανείς δεν έχει ενοχλήσει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για να γίνουν φθηνότερα, κανείς δεν έπιασε τους φαρμακοβιομήχανους ή τους φαρμακοποιούς που κάνουν πάρτι στις τσέπες απλών πολιτών.

Κανείς βεβαίως δεν έχει τολμήσει να κλείσει δημόσιους φορείς και διώξει μερικούς άχρηστους υπαλλήλους. Αντιθέτως προσλαμβάνουμε όλο και περισσότερους, ανοίγουμε την ΕΡΤ με τους διπλάσιους υπαλλήλους και χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιβεβαιώνει ότι είναι ένα άθλιο κόμμα κρατιστών και κρατικοδίαιτων.

Μήπως ακούσατε για επενδύσεις που έρχονται και θα φέρουν δουλειά στον κόσμο; Μόνο ο... Μάρδας που θα κάνει τις Σπέτσες... Νταβός μίλησε. Όση γελοιότητα. Αλλά μήπως ακούσατε να σταματάνε οι χρυσοί μισθοί στο Δημόσιο. Να κόβονται οι τρεις και τέσσερις συντάξεις ή να τελειώνουμε με τα εφάπαξ των 500 χιλ. ευρώ στη Βουλή; Ψιλά γράμματα...

Έρχεται λοιπόν το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα και μάλιστα νύχτα του Σαββάτου ώστε να μην γραφτεί στα Κυριακάτικα φύλλα που αγοράζει ο κόσμος και μάθει τι τον περιμένει. Εκεί περιλαμβάνονται μέτρα – φωτιά, απίστευτες διατάξεις που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που λέμε εκσυγχρονισμό του κράτους. Φοροεισπρακτικά μέτρα και απίστευτες περικοπές για τα συνήθη κορόιδα. Μισθωτούς, συνταξιούχους και κυρίως όσους μπορεί και να δουλεύουν όλη την ημέρα για να ζήσουν καλύτερα αλλά για τον Αλέξη και την παρέα του είναι πλούσιοι. Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν μάλιστα διατάξεις που καταργούν όλα τα ευνοϊκά μέτρα που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ προ τριών μηνών για συντάξεις ή για κοινωνική πολιτική. Ήρθε δηλαδή ο δανειστής, είπε στον Τσίπρα «ξέχνα τις ανοησίες που ψήφισες και θα κάνεις ό,τι σου πούμε». Ό,τι δηλαδή κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πως έπαιρνε εντολές από τις Βρυξέλλες, τώρα το κάνει και ο ίδιος.

Όμως τα μέτρα αυτά είναι μόνον η αρχή. Οι εγκέφαλοι του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών έχουν κι άλλες σκέψεις. Όπως τα μόνιμα capital controls για μισθωτούς και συνταξιούχους, πάλι για τα κορόιδα δηλαδή. Σύμφωνα με το σχέδιο θα παίρνουν μετρητά μόνο 600 ευρώ το μήνα και τα υπόλοιπα λεφτά τους δεν θα μπορούν να τα σηκώσουν. Θα κάνουν συναλλαγές με κάρτες κι αν δε θέλουν, αν γουστάρουν να τα έχουν σε φυσική μορφή στο μαξιλάρι τους θα πρέπει να το ξεχάσουν. Αν δε βγαίνουν για να δώσουν χαρτζιλίκι στα παιδιά και τα εγγόνια θα τους δίνουν… χρεωστική κάρτα. Έτσι λέει θα καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή τρομάρα τους. Και δε λένε ότι δεν έχουν χρήματα, ότι το κράτος ξέμεινε από ρευστό, ότι επειδή δεν μπορούν να εισπράξουν τους φόρους δεν έχουν και λεφτά να πληρώνουν κάθε μήνα μισθωτούς και συνταξιούχους.

Όσο για τον ΕΝΦΙΑ τι να πει κανείς; Μια ιδιοκτησία η οποία είναι απαξιωμένη, ακίνητα που έχουν χάσει το μισό της αξίας τους μέσα στην κρίση, οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν σε τιμές που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν π.χ. το σπίτι σας το 2007 είχε αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ, και με βάση αυτή την αξία θα πληρώσετε φόρους, τώρα το σπίτι αυτό κοστίζει 50.000 ευρώ και έπρεπε να πληρώστε τον μισό φόρο.

Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις δικαστικές αποφάσεις οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης έρχονται να τσακίσουν την ιδιοκτησία για άλλη μια φορά. Ακόμη και εκείνους που χρωστάνε τρελά δάνεια στην τράπεζα και ουσιαστικά το σπίτι δεν τους ανήκει. Ακόμη και τα άδεια ακίνητα, αλλά και άδεια να μην είναι το ενοίκιο θα φορολογείται πλέον με μεγαλύτερους συντελεστές.

Αυτά κι άλλα πολλά έρχονται πολύ σύντομα. Όποιος νόμιζε ότι το Μνημόνιο είναι απλά ένα χαρτί χωρίς δεσμεύσεις και μια υπογραφή μόνο του Αλέξη, είναι γελασμένος. Αυτή την υπογραφή θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά, αλλά μη χολοσκάτε Έλληνες. Τον ψηφίσατε θεωρώντας ότι είναι ο καλύτερος διαχειριστής του Μνημονίου. Μην κλαίτε τώρα. Είναι αργά για δάκρυα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα