Εύσημα από Σαμαρά σε εφοπλιστές και Λιμενικό Σώμα

Το έργο των Λιμενικών Αρχών στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από τη μια και τη συμβολή των εφοπλιστών στο ξεπέρασμα της κρίσης, από την άλλη, εξήρε ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παράδοση δυο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα, δωρεά από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους λιμενικούς ως «κυματοθραύστη απέναντι στα κύματα παράνομων μεταναστών, που συρρέουν από την Ασία», υπογραμμίζοντας πως οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού «αποτελούν αφανείς ήρωες» της Ελλάδας,

κατά τις «στιγμές δύσκολες» που περνά.

Αναφερόμενος τέλος στη δωρεά των ελλήνων εφοπλιστών, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο εφοπλιστικός κόσμος γνωρίζει τις «ανάγκες που έχουμε για σκάφη τελευταίας τεχνολογίας [...] και προσφέρουν τα καλύτερα ταχύπλοα διεθνώς στους καλύτερα εκπαιδευμένους άντρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών», τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο που επιτελούν «ταπεινά και σεμνά».

Όσο για τους εφοπλιστές ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και οικονομία». Η χορηγία εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα για την αγορά δύο υπερσύγχρονων σκαφών για την ελληνική ακτοφυλακή, διατηρεί μια διαχρονική παράδοση προσφοράς που την ξεκίνησαν οι καραβοκύρηδες του παρελθόντος και τη συνεχίζουν οι σύγχρονοι εφοπλιστές μας», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή χορηγία «έρχεται να προστεθεί σε ένα σημαντικό κατάλογο κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών σε διάφορους τομείς, όπως η υγεία, ο πολιτισμός, η δημόσια ασφάλεια και η ναυτική μας εκπαίδευση».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και σε αυτό το σημείο είπε ότι «το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία».

«Σήμερα βρίσκομαι στο σπίτι της ελληνικής ναυτιλίας που με κόπο ξαναχτίσαμε και που η ανασυγκρότησή του σφραγίστηκε προχθές με την εκπόνηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου» τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για μαθήματα θέλησης και υψηλής ευθύνης που παραδίνουν καθημερινά τα στελέχη του λιμενικού σώματος για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά σύνορα.

Τα δύο εξελιγμένα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των έμπειρων και ικανών ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με σκοπό την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα