Απήχθη ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος

Θύμα απαγωγής έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες, από τα πυρά των οποίων φέρεται να έπεσαν νεκροί ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος

από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου. Tο σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

Οι ελληνικές Αρχές στις γειτονικές χώρες προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, μιας και η ελληνική πρεσβεία έχει αναστείλει εδώ και μερικούς μήνες τη λειτουργία της, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος έχει επαφές από τις Βρυξέλλες με υπουργούς εξωτερικών χωρών που έχουν επαφή με τους αντάρτες, ώστε να εντοπιστούν κατ’ αρχήν οι απαχθέντες και να επιδιωχθεί η απελευθέρωσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, είναι ζωντανοί.

dw.de

Keywords
Τυχαία Θέματα