Εφιάλτης στο δρόμο προς τις κάλπες

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επώδυνη πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς την Κυριακή αφού όλο και περισσότερο γίνεται εμφανές ότι κάποιοι επιδιώκουν διάσπαση με το έτσι θέλω. Κάποιοι που δεν μπορούν να χωνέψουν για παράδειγμα την επερχόμενη ήττα, παίζουν βρόμικα παιχνίδια, βγάζουν τα ιερά τοτέμ από τις ντουλάπες με τους σκελετούς, αφήνουν υπονοούμενα και υπαινιγμούς.

Για παράδειγμα ο Τζιτζικώστας μίλησε για... Σόδομα και Γόμορα που μπορεί να δούμε μέχρι τις εκλογές αφήνοντας υπονοούμενα για τον Μεϊμαράκη.

Και είπε και το αμίμητο, αφού τόνισε ότι δεν πιστεύει στις διαρροές από τον Καραμανλή. «Έχουμε καλή προσωπική σχέση με τον Άδωνι και τον Κυριάκο και μπορώ να πω ότι είμαστε φίλοι, γιατί έχουμε βγει έξω και με τις συζύγους μας». Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ, λόγω ηλικίας, να πω ότι είμαι φίλος με τον Βαγγέλη, αλλά εκτίμησα τη στάση του στις περιφερειακές εκλογές, όταν, παρότι του ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως να έρθει επάνω για να με πολεμήσει, εκείνος δεν το έκανε».

Δηλαδή ποιος ήθελε να τον πολεμήσει; Ο Σαμαράς και ο Βαγγέλας δεν συναίνεσε στον πόλεμο; Τι άλλο θα ακούσουμε;

Από την άλλη ο Μεϊμαράκης αφού μας είπε τα πομπώδη «εγώ κάνω μάχη ιδεών κι όχι γενεών», πέταξε και το φοβερό με το γνωστό γελάκι του «έκλεισα τα 62 και όλες οι ηλικίες έχουν την ομορφιά τους», για να τον λυπηθούμε. Διότι πέραν την στήριξης της... Ραφήνας, δεν έχει να επιδείξει κάτι περισσότερο. Είναι τόσο λίγος για αρχηγός που πολύ φοβόμαστε ότι θα κάνει τη ΝΔ... ΚΟΔΗΣΟ.

Όσο για τον Μητσοτάκη εξαπέλυσε επίθεση εμμέσως στον Καραμανλή «ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι;Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης «τέλειωσε» τους περιβόητους κύκλους:

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας κύκλος που μπορεί να μιλήσει για κανέναν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν φωνή και αν δεν θέλουν να την εκφράσουν με την φωνή μπορούν να κάνουν τη γραπτή δήλωση, έχουμε και εκπροσώπους να κάνουμε δηλώσεις. Τώρα αν αρχίζουμε στην Ελλάδα να ασχολούμαστε με παραπολιτικά σχόλια εγώ θα έπρεπε όλη τη μέρα να ασχολούμαι μόνο με τι γράφεται για εμένα».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η ΝΔ είναι βαθιά διχασμένη και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά τις εκλογές να μπορέσουν όλα τα στρατόπεδα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Πολύ φοβούμαστε ότι θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες για το κόμμα και το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούν πόση ζημιά έχουν κάνει. Έχουν όνομα και επώνυμο όσοι βάζουν την πάρτη τους πάνω από το κόμμα. Είτε είναι αρχηγοί, είτε πρώην πρωθυπουργοί, είτε μεταβατικοί, είτε ψευτοσωτήρες της δεξιάς θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι ο εχθρός είναι ο Τσίπρας και η ψεύτικη αριστερά που κυβερνά.

Το μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να βγει ενωμένη από αυτή τη διαδικασία και να τσακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι κάποιοι να προωθούν τις φιλοδοξίες τους αδιαφορώντας για το αν φέρνουν την καταστροφή στην τελευταία ελπίδα για να γλιτώσει η Ελλάδα από τα χέρια του Τσίπρα.

Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, ηγέτη της ΝΔ για πολλά χρόνια, με όνομα βαρύ σαν ιστορία και με πρωθυπουργική θητεία. Θα έπρεπε να ξέρει ότι οι διαρροές, τα πηγαδάκια, τα γεύματα και τα μυστικά δείπνα δεν βοηθούν την παράταξη. Αν ήθελε μπορούσε εδώ και χρόνια να έχει «τελειώσει» τους... κύκλους που μιλούσαν γι' αυτόν ακόμη κι όταν αυτός δεν τους είχε δώσει εντολές. Μην ξεχνάμε ότι τον Σαμαρά αυτοί οι... αόρατοι κύκλοι τον έριξαν. Αυτοί που επικαλούνταν τον Καραμανλή πότε για να ασκήσουν κριτική και πότε για να προωθήσουν τη θεωρία του μεσαιοχωριτισμού. Αν ήθελε λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός θα τσάκιζε τα κεφάλια των «φιδιών» που χρόνια τώρα βάζουν φωτιές στο κόμμα. Που συνέβαλαν στην ήττα από τον Τσίπρα και τώρα το οδηγούν και στη διάλυση. Έτσι έχει η κατάσταση στη ΝΔ, κάποιοι πρέπει να βγουν και να μιλήσουν αντρίκεια για το τι θέλουν. Αν δεν μπορούν να το κάνουν ας σιωπήσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα