Γιατι η μερκελ εκανε επιθεση στην κυβερνηση του συριζα

Το 2015 ήταν ένα απίστευτο έτος, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στο διήμερο συνέδριο του...
Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κάνοντας αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο, στην ουκρανική κρίση αλλά και στην αεροπορική τραγωδία με τον συγκυβερνήτη της Germannwings να οδηγεί στο θάνατο τους επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια η Γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο
οποίος είχε επιφορτιστεί με το θέμα της ελληνικής κρίσης.

«O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμμετείχε σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση της ελληνικής κρίσης αλλά και στην επιβολή των γερμανικών θέσεων» τόνισε η Μέρκελ, ενώ ακούγοντας την Γερμανίδα καγκελάριο, πολλά στελέχη του κόμματος άρχισαν να χειροκροτούν.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει, ενώ μίλησε με αυστηρό ύφος για την κυβέρνηση Τσίπρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «απίθανες παλινωδίες από την αριστερή κυβέρνηση έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωζώνη».

Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία της η κυρία Μέρκελ υποσχέθηκε μείωση των ρυθμών εισόδου μεταναστών στη Γερμανία.

«Η πρόκληση είναι τεράστια», είπε αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας «θα μειώσει εμφατικά» την είσοδο μεταναστών στη χώρα.

«Ξημερώματα 5ης Σεπτεμβρίου, αποφασίσαμε μαζί με την Αυστρία να ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες», υποστήριξε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Ήταν μία κατάσταση η οποία μας οδήγησε να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά τις ευρωπαϊκές μας αξίες».

Όπως, όμως, σημείωσε, «δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μία ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια».
Keywords
Τυχαία Θέματα