Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που πάει ο καναλάρχης;

18:38 7/8/2017 - Πηγή: Antinews

Στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμη σχέδιο του συστήματος Τσίπρα για να γυρίσει το κακό κλίμα εναντίον της κυβέρνησης. Ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν συγκεκριμένοι κυβερνητικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και κάποιοι από τους καναλάρχες – εκδότες οι οποίοι αποφάσισαν να πάνε ξανά με το… γκουβέρνο.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες θα κοστίζουν 35 εκατ. ευρώ η κάθε μία από τις 7, φάνηκε ότι ο Νίκος Παππάς ήταν ο

μεγάλος νικητής. Θα έκανε έναν διαγωνισμό και θα εισέπραττε το ίδιο ποσό που δεν μπόρεσε πέρυσι μ’ εκείνη την αλήστου μνήμης επιχείρηση ξεφτίλα. Φάνηκε ότι και ο ίδιος έβαλε μυαλό και πήγαινε την όλη υπόθεση… by the book ώστε να… κατατροπώσει τους αντιπάλους του.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική. Η διάταξη που πέρασε πρόσφατα προβλέπει ότι τα 35 εκατ. ευρώ θα πληρωθούν σε 10… ετήσιες δόσεις, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ όταν με την προηγούμενη διαδικασία έπρεπε να ξοφλήσουν εντός 18 μηνών. Επομένως, η είσπραξη των 240 και πλέον εκατομμυρίων που θα μοιράζονταν στους φτωχούς και τους αδικημένους, θα ολοκληρωθεί το 2027 και βλέπουμε. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο κλείσιμο του ματιού από τον Παππά στους καναλάρχες το οποίο έχει και συνέχεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το φόρο στις διαφημίσεις που παίρνουν τα κανάλια από 20% σε 15%. Αυτό το 5% για έναν τζίρο 50 εκατ. ευρώ σημαίνει 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα τους παίρνει 3,5 εκατ. για τις άδειες ετησίως αλλά θα τους χαρίσει πολλά από αυτά με τη μείωση της φορολογίας.

Και βεβαίως, τι να πει κανείς για το γεγονός ότι φαίνεται να παγώνει η πρόταση για ασφαλιστικό πόρο 4% σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να ενισχυθεί ο ΕΔΟΕΑΠ που καταρρέει. Οι εργοδότες των μίντια είναι οι μοναδικοί που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και μάλλον θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν προκαλώντας την κοινωνία και κυρίως τους εργαζόμενους που πληρώνουν κανονικά εισφορές.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει τη γνωστή συνταγή. Από τη μια ο Παππάς βγάζει διαπρύσιους λόγους κατά των βοθροκάναλων της διαπλοκής και από την άλλη προχωρά σε ευνοϊκές και άκρως προκλητικές ρυθμίσεις που δημιουργούν ένα ισχυρό πλέγμα διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης και εκδοτών, καναλαρχών και λοιπών επιχειρηματιών του χώρου. Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει πολεμική από κάποια κανάλια και εφημερίδες, όμως, καλά γνωρίζοντες λένε ότι από το χειμώνα, κι αφού καθαρίσει η υπόθεση με τις άδειες και άλλες ρυθμίσεις, θα φανεί η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κατάλαβε, μετά το περσινό Βατερλώ, ότι η τακτική της ευθείας σύγκρουσης και της απροκάλυπτης στήριξης επιχειρηματιών όπως ο Καλογρίτσας, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Και πλέον παίζει σε διαφορετικά ταμπλό. Για να δούμε αν η επιχείρηση άλωσης με πιο ύπουλο τρόπο θα ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα