Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΣΚΑΙ στην αντιμετώπιση Μητσοτάκη και Τσίπρα

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ με δύο ημέρες διαφορά έδωσε ευκαιρία να κριθούν οι δύο αρχηγοί αλλά και η στάση του τηλεοπτικού σταθμού -και κατ’ επέκταση και των άλλων ΜΜΕ-, απέναντι στους δύο αρχηγούς.

Η μεν συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν

ένας άνετος πρωινός περίπατος στον -παραλίγο βουλευτή του-, Γιώργο Αυτιά. Η εμφάνιση στους «Αταίριαστους», ήταν μία σκληρή συνέντευξη στους δημοσιογράφους που έκαναν εμφανώς προσπάθεια «να στριμώξουν τον Αλέξη Τσίπρα», ενίοτε κινούμενοι στο όριο της δημοσιογραφικής ευπρέπειας. Προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους, κυρίως να πείσουν ότι η στάση του ΣΚΑΙ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντιμη. Επιπλέον να στριμώξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Για τι άλλο; Μα για τον Πολάκη και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ανέχεται τις πολιτικές του θέσεις. Έμοιαζε κάποιες στιγμές οι δημοσιογράφοι να παίρνουν οδηγίες από το control για να πιέσουν και να εκθέσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Άχαρος ρόλος. Ευτυχώς δεν προσπάθησαν να πείσουν ότι αντιμετωπίζουν στις συνεντεύξεις τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον ίδιο τρόπο, είτε τώρα είτε όταν ήταν εκείνος στην αντιπολίτευση. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία κανονική συνέντευξη, κάτι που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε για μία ακόμη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε απευθείας διάλογο. Φυσικά, για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε, διαμηνύοντας διά του εκπροσώπου του, Γιάννη Οικονόμου, ότι «ο πρωθυπουργός συνομιλεί θεσμικά με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης». Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε δεχθεί ούτε προεκλογικό ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλλον δεν θα δεχθεί ποτέ απευθείας αναμέτρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε να πατήσει το πόδι του στον ΣΚΑΙ δυόμισι χρόνια, από την προηγουμένη των εκλογών. Έκτοτε είχε δεχθεί μία πρόσκληση, στη δεύτερη ανταποκρίθηκε. Υπ’ αυτή την έννοια θέλησε να σηματοδοτήσει ένα άνοιγμα ακόμη και στα πιο σκληρά απέναντί του Μέσα Ενημέρωσης. Σημείωσε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει μονοφωνία στον χώρο των ΜΜΕ με τα λεφτά της λίστας Πέτσα. Το εάν η επιλογή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου ήταν τυχαία ή χιουμοριστική από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα είναι ερωτηματικό.

Η παρουσία του στον ΣΚΑΙ ήταν η μόνη είδηση. Κατά τα λοιπά ο Αλέξης Τσίπρας είπε τα γνωστά, τις θέσεις του για την πανδημία, το αίτημα για πρόωρες εκλογές, την ακρίβεια και επανέλαβε τις προτάσεις του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύο, ΣΚΑΙ, Μητσοτάκη, Τσίπρα,dyo, skai, mitsotaki, tsipra