Δριμύτατη καταγγελίες από τους Ρώσους για τις μεθοδεύσεις σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Στην  αντεπίθεση περνάει, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews,  η ρωσική εταιρεία Energy, η οποία αποκλείστηκε από τα πρώτα κιόλας στάδια του διαγωνισμού για να πάρει την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Οι Ρώσοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οσονούπω θα εκδώσουν ανακοίνωση, με την οποία θα καταγγέλλουν ευθέως το Ταμείο

Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για έλλειψη διαφάνειας στο διαγωνισμό και για όρους μη υγιούς ανταγωνισμού, ενώ θα δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρονται σφόδρα τόσο για την αγορά της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αλλά και για άλλες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα καταγγέλλουν ως ψεύδη τα περί εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησής τους, καθώς και για απουσία εγγυητικών επιστολών από σοβαρές Τράπεζες.

Ως γνωστόν, έντονο φέρεται να είναι το παρασκήνιο, με τον αμερικανικό παράγοντα και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για τον αποκλεισμό της μεγάλης ρωσικής εταιρείας, ο επικεφαλής της οποίας, Γιουσούπωφ, λέγεται ότι έχει στενότατες σχέσεις με τον Πούτιν. Να σημειωθεί ότι όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει στο υπουργείο  Εξωτερικών στη Μόσχα, εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης κ.Σπινέλης, στον οποίο και διαμαρτυρήθηκαν οι Ρώσοι.

Ειδικότερα, η εταιρεία Energy στην ανακοίνωσή της θα καταγγέλλει ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αδιαφάνεια στον διαγωνισμό και κατά συνέπεια έλλειμμα και απουσία προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Πολύ περισσότερο, θα επιμείνει ότι δεν θέλει διακριτική υπέρ της μεταχείριση, αλλά απλά αξιολόγηση με ίσους όρους, τηρώντας τις βασικές αρχές διαφάνειας, στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, προκειμένου να προκύψει, εκτός των άλλων, όφελος για τους Έλληνες πολίτες.

Η Energy θα σημειώνει ότι κατέθεσε εμπρόθεσμα εγγυητικές επιστολές των Τραπεζών, Gredit Suisse και Hyposwiss για 400 εκατομμύρια ευρώ και επομένως ζητά άμεσα την αποκατάσταση της ισονομίας. Θα τονίζει επίσης ότι κύριο μέλημά της είναι η μακροχρόνιες και στρατηγικής σημασίας επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τρόπο επωφελή για τον ελληνικό λαό. Ακόμα ότι στόχος της είναι η αύξηση της απασχόλησης των εργαζομένων, η ανάπτυξη των υποδομών και των πηγών ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα