Δολοφονήθηκε ο ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ-ουν

Ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορεάς Κιμ Γιονγκ-ουν δολοφονήθηκε σε ένα αεροδρόμιο της Μαλαισίας. Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News, ο Κιμ Γιονγκ-ναμ σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ αφού δέχτηκε επίθεση από δύο γυναίκες με "δηλητηριασμένες βελόνες". Οι δύο γυναίκες πιστεύεται ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας και παραμένουν ακόμα ασύλληπτες.

Η αστυνομία της Μαλαισίας είπε στο Reuters

ότι ένας άγνωστος άντρας με καταγωγή από τη Βόρεια Κορέα πέθανε καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ προς το νοσοκομείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός του άντρα. Όμως, τα μέσα της Βόρειας Κορέας αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Κιμ Γιονγκ-ναμ.

Το θύμα θεωρούνταν κάποτε ως ο προφανής διάδοχος του Κιμ Γιονγκ-ιλ, αλλά το 2001 άρχισαν να στρέφονται εναντίον του, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο, προσπαθώντας να πάει στην Ιαπωνία με ένα ψεύτικο διαβατήριο από την Δομινικανή Δημοκρατία. Είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να επισκεφτεί τη Ντίσνεϊλαντ με την οικογένειά του. Μετά την εκτέλεση τον Δεκέμβρη του 2013 του πανίσχυρου θείου του Γιανγκ Σονγκ-τεκ, βρέθηκε να κρύβεται στη Μαλαισία. Ο 45χρονος ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ-ιλ και, το 2011 επέζησε από μία απόπειρα δολοφονίας στο Μακάου. Ο ετεροθαλής αδερφός του τον θεωρούσε ανέκαθεν μια απειλή.

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα