Η παραπλάνηση συνεχίζεται

«Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα». Δεν το ξαναείπε ο Τσίπρας ξαναλέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό. Το αναπαρήγαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αποφεύγοντας ωστόσο να πει αν η κυβέρνηση θα ρίξει το αφορολόγητο.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «εφόσον επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες την 20η Φεβρουαρίου να έχουμε θετική εξέλιξη» και τόνισε πως εμπόδιο είναι ο οικονομικός ανορθολογισμός από όπου και αν προέρχεται.

Προσέξτε το παιχνίδι. Στην κυβέρνηση

λένε ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ μέτρα στη συμφωνία, αλλά στο τραπέζι έχει πέσει το αφορολόγητο όριο. Το επιβεβαίωσε χθες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τι σημαίνει μείωση αφορολόγητου; Ότι όσοι βρίσκονται με εισοδήματα ακόμη και κάτω από 500 ευρώ θα πληρώσουν φόρους. Εκτιμάται ότι για κάποιους ο επιπλέον φόρος θα είναι σχεδόν ένας μισθός, πάνω από 800 ευρώ. Και το μέτρο θα πλήξει το σύνολο των Ελλήνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους, γιατί προφανώς δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλαδή που δεν μπορούν να κρύψουν εισόδημα θα πληρώσουν επιπλέον φόρους μόνο από το αφορολόγητο. Και δε μιλάμε για το αν θα επιβληθεί και ο «κόφτης» στις συντάξεις ή σε μισθούς του Δημοσίου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πιθανότατα να αρχίσουν να παίρνουν «μαύρα» και στο τέλος να αρχίσουν να δηλώνουν και πάλι κάτω από το όριο που θα επιβληθεί, στην προκειμένη περίπτωση τα 5.900 ευρώ ή τα 7.200 που θέλει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επικοινωνιακές απάτες που προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση. Ορκίζονται ότι δεν θα επιβληθεί ούτε ένα ευρώ σε μέτρα αλλά θα υπογράψουν τη μείωση του αφορολόγητου. Το κόλπο είναι προφανές: Θα πουν στον κόσμο ότι τα ψηφίζουν αλλά δεν θα εφαρμοστούν γιατί θα πλημμυρίζουμε από πλεονάσματα. Κι έτσι ούτε ο Τσίπρας θα βγει ψεύτης, ούτε ο Τζανακόπουλος αλλά ούτε και ο Τσακαλώτος που συζητά για το αφορολόγητο. Πρόκειται περί ξεκάθαρης απάτης όμοιας με εκείνης που έλεγε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια αλλά δεν τα έσκισαν γιατί οι συγκυρίες δεν τα επέτρεψαν. Ή όταν έλεγαν ότι θα διώξουν τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε ή και το ΔΝΤ αλλά τελικά όλοι μαζί παρακαλάνε να μη φύγουν.

Η παραπλάνηση συνεχίζεται κι έτσι θα περάσει και αυτό το πακέτο από τη βουλή. Από πρόθυμους βουλευτάκους που παίρνουν 7-8 χιλιάρικα το μήνα κι έχουν την εξουσία στα χέρια τους και σιγά μην επιστρέψουν στη μιζέρια και την αιώνια τεμπελχανίαση που είχαν πριν εκλεγούν. Για να δούμε αν θα μπορούν όμως να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και στα χωριά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα