Δίνουν πάλι υποσχέσεις στους συμβασιούχους για να μαζέψουν τα σκουπίδια

Φουντώνει περαιτέρω η «φωτιά» των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήµων που υψώνει τους σκουπιδόλοφους στους δρόµους, ενώ χθες έφθασε να προκαλέσει εκτεταµένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας µε προπηλακισµό ακόµη και του προέδρου της ΚΕ∆Ε Γιώργου Πατούλη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαρρέει πως διαθέτει λύσεις και επεξεργάζεται νοµοθετικές ρυθµίσεις, ενώ η ΚΕ∆Ε έδωσε διορία τριών ηµερών στο αρµόδιο υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη να εµφανίσει αυτές τις λύσεις απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση

θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει κλείσιµο των δήµων.

Οι εργαζόµενοι διά της οµοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν, πάντως, κλιµάκωση µέσα από συγκεκριµένες ενέργειες που θα εκδηλωθούν το ερχόµενο διάστηµα. Ετσι: ‚ Οι καταλήψεις των αµαξοστασίων που είχαν ως τώρα συνέπεια να µη βγαίνουν απορριµµατοφόρα για την αποκοµιδή των σκουπιδιών επεκτεί- νονται πλέον και στους χώρους υγειονοµικής ταφής των απορριµµάτων (ΧΥΤΑ) σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό αναµένεται να οδηγήσει σε ακόµη µεγαλύτερους όγκους σκουπιδιών στους δρόµους. ‚ Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόµενοι θα απέχουν από την υπερωριακή τους εργασία µε συνέπεια και πάλι να µη γίνει πουθενά αποκοµιδή.

Τη ∆ευτέρα, πέρα από τους αποκλεισµούς, προγραµµατίζονται στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας. ‚ Τρίτη και Τετάρτη οι αποκλεισµοί αναµένεται να επεκταθούν και σε άλλους δηµοσίους χώρους, όπως για παράδειγµα τα δηµαρχεία.

Την ερχόµενη Πέµπτη θα γίνει νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία, ενώ καλούνται όλα τα σωµατεία εργαζοµένων να κατέβουν στην Αθήνα προκειµένου να οργανωθούν περαιτέρω κινητοποιήσεις. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε επίσης να καταδικάσει την επίθεση στον κ. Πατούλη. Ο πρόεδρος της ΚΕ∆Ε βρέθηκε καθ’ οδόν προς το υπουργείο Εσωτερικών όπου είχε ραντεβού µε τον κ. Σκουρλέτη στις 12 το µεσηµέρι, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία διαµαρτυρίας. Μπροστά από την πόρτα του υπουργείου επικρατούσε ήδη αναταραχή καθώς εργαζόµενοι προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και είχαν βάλει φωτιά σε σκουπίδια. Μέσα στη γενικευµένη σύγχυση, κάποιοι επιτέθη- καν λεκτικά στον κ. Πατούλη ενώ όταν προσπάθησε να µπει στο υπουργείο από άλλη είσοδο του επιτέθηκαν µε νερά και καφέδες.

«Οι εργαζόµενοι στους δήµους δίνουν έναν κοινό, ενωτικό αγώνα για τις θέσεις εργασίας τους και δεν πρόκειται να επιτρέψουν ούτε να συκοφαντηθεί ούτε να αποπροσανατολιστεί από µεθοδευµένες και συντονι- σµένες προβοκατόρικες τακτικές που µόνο στόχο έχουν να µετατοπίσουν τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν είχε εκδοθεί κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών µε την οποία να καταδικάζεται η επίθεση στον κ. Πατούλη. Η µοναδική αλλαγή σε σχέση µε το παρελθόν των αντεγκλήσεων ήταν ότι στη δήλωσή του µετά τη συνάντηση µε την ΚΕ∆Ε, ο κ. Σκουρλέτης µίλησε για συµφωνία µε την ΚΕ∆Ε «ότι το ζητούµενο είναι πώς το συντοµότερο δυνατό θα δροµολογηθούν σταθερές και µόνιµες θέσεις εργασίας στον τοµέα της καθαριότητας».

Ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης µε ανάρτησή του στο twitter καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα για εξαπάτηση λέγοντας ότι νοµιµοποιεί το πνίξιµο της χώρας στα σκουπίδια. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο κ. Τσίπρας, µαζί µε όλους τους Ελληνες, εξαπάτησε και τους συµβασιούχους ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αυτό δεν νοµιµοποιεί το πνίξιµο της χώρας στα σκουπίδια». Και καύσωνας Η κατάσταση αναµένεται να γίνει ακόµα πιο αποπνικτική από τον επερχόµενο καύσωνα. Τους 38ο C θα δείξει το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος στην Αθή- να, µε τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν την έλευση του πρώτου µίνι καύσωνα στα τέλη της ερχόµενης εβδοµάδας. Τα πρώτα µετεωρολογικά µοντέλα -τα οποία όµως πρέπει να επιβεβαιωθούν ξανά τις επόµενες ηµέρες- δείχνουν ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πιθανώς και στους 41ο C.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα