Δημοσκόπηση Prorata: Ο κόσμος «μαυρίζει» την κυβέρνηση και στηρίζει τις ελπίδες του στη ΝΔ

Η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών αποδεικνύει ότι ο κόσμος πλέον δεν τσιμπάει σε απάτες τόσο εξόφθαλμες όσο αυτή που έστησε η κυβέρνηση μετά το Eurogroup. Tο 47% κρίνει τη συμφωνία «κακή», ενώ ειδικότερα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 55% την κρίνουν «μάλλον κακή» και «κακή».Παράλληλα, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι από την συμφωνία, το 12% θυμωμένοι, και το 16% αγχωμένοι.

Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει στις 16 μονάδες, από 10 στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες έριξαν μαύρο στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της μεταξύ του ενός και του δεύτερου Eurogroup.

Η πολιτική απάτη του Τσίπρα και της παρέας του Μαξίμου δεν περνά με τίποτε στον κόσμο, ό,τι κι αν κάνουν, όσα ψέματα κι αν πουν. Παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να κοροϊδεύουν. Βγήκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός γιατί έχει θεσμικό ρόλο, και είπε ένα ακόμη ψέμα. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα για μείωση στις συντάξεις και στο αφορολόγητο αν δεν βρεθεί λύση στο χρέος.

Ενώ και ο βουλευτής Βέττας είπε το απίστευτο «η κυβέρνηση θα… ξεψηφίσει τα μέτρα». Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό, την απόλυτη κοροϊδία αφού ο κόσμος έχει μυαλό για να διαβάσει την απόφαση του Eurogroup η οποία είναι ξεκάθαρη. Γράφει λοιπόν:

«Το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών για ένα πακέτο διαρθρωτικών μέτρων που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών ανισορροπιών στα δημόσια οικονομικά, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Το Eurogroup καλωσορίζει επίσης την υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων της β’ αξιολόγησης, ιδίως του φιλόδοξου δημοσιονομικού πακέτου που συνοδεύει το πρόγραμμα που αφορά στη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Μαζί παρέχουν καθαρή εξοικονόμηση πόρων ύψους 2% του ΑΕΠ που θα στηρίξει τους δημοσιονομικούς στόχους που τίθενται για μετά το 2018».

Με απλά λόγια, οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο που υπέγραψε η κυβέρνηση συνδέονται άμεσα με τους δημοσιονομικούς στόχους. Αν δεν εφαρμόσει ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος το πακέτο αυτό δεν θα έχει η Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα και φυσικά δεν θα είναι σε θέση ούτε το χρέος της να εξυπηρετεί αλλά ούτε και να περιμένει νέα δάνεια ή εκταμιεύσεις από την τρόικα.

Είναι ψέμα, λοιπόν, ότι μπορεί να… ξεψηφιστούν τα μέτρα που υπέγραψε στα… τέσσερα το δίδυμο ΤσίπραΚαμμένου. Θα ισχύσουν κι ενδεχομένως θα αποτελέσουν τη βάση για το τέταρτο μνημόνιο που θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2018.

Ο κόσμος καταλαβαίνει γι’ αυτό και «μαυρίζει» την κυβέρνηση και δείχνει να στηρίζει τις ελπίδες του στη ΝΔ. Όλα τα υπόλοιπα είναι συριζαϊικη εξαπάτηση που περνά μόνο στους «τελειωμένους» χαχόλους που συνήθισαν τον σανό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα